Aita kaasa: Tallinna loomaaed otsib jääkarupoisile nime

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Berliini loomaaia jääkarupoeg Fritz.
Pildil Berliini loomaaia jääkarupoeg Fritz. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Tallinna loomaaias 26. novembril 2016 sündinud jääkarupoeg on nüüdseks tublisti kasvanud ja nii aktiivseks muutunud, et ei taha enam pesakastis jääkaruema kaisus pikutada. Esimesel arstlikul ülevaatusel selgus, et jääkarumõmm on isane ja nüüd tuleb talle paslik nimi leida.

Tallinna loomaaed kuulutas välja nimekonkursi, et väikesele jääkarupoisile nimi leida. Nimekonkurss kestab kuni 6. märtsini ja oma nimevariandi saad välja pakkuda vajutades sellele lingile.

Nime valikul tuleks lähtuda sellest, et nimi peab sobima ka täiskasvanud võimsale jääkarumürakale. Inspiratsiooni võib otsida mõmmi vanemate või vanavanemate nimedest: karupoja ema on Friida ja isa Nord, Friida vanemad olid Vaida ja Franz ning Nordi vanemad Olga ja Eric. Võib pakkuda ka nime, mis seostub jääkarude arktilise elupaigaga.

Tallinna loomaaias toimub juba sel pühapäeval, 5. märtsil jääkarupäev. Rohkem infot päeva kohta leiab loomaaia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles