Ratase tulek on kasvatanud eestlaste toetust Keskerakonnale (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi pikema perioodi küsitlustest ilmneb, et Jüri Ratase asumine Edgar Savisaare asemele on vähendanud erakonna toetust muukeelsete valijate seas ligi 10 protsendipunkti.

Mullu septembris ja oktoobris toetas muukeelsetest valijatest Edgar Savisaare juhitud Keskerakonda 85 protsenti, detsembrikuises küsitluses langes Keskerakonna toetus muukeelsete valijate seas 80 protsendile, jaanuaris 79 ja veebruaris 76 protsendile.

Samal ajal on Keskerakonna toetus kasvanud eestlastest valijate seas – kui mullu septembris toetas eestlastest Keskerakonda 13 ja oktoobris 12 protsenti, siis detsembris 20 protsenti, jaanuaris 20 ja veebruaris 19 protsenti.

Keskerakonna kõrgest toetusest muukeelsete valijate seas on tehtud eksklikke järeldusi, nagu oleks Keskerakonna valijad valdavalt venekeelsed, tegelikult  on eesti- ja venekeelsete valijate proportsioon Keskerakonnas 56 protsenti versus 44 protsenti eestlaste kasuks.

Teistest erakondadest pälvib mitte-eestlastest valijate toetust ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond, millel ainsana on toetus nii eesti- kui ka vene emakeelega valijate seas ligikaudu võrdne – vastavalt 11 ja kaheksa protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles