Pildid: Rio karnevalil sai vähemalt kaheksa inimest vigastada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilias Rio de Janeiro karnevali alguses sai vähemalt kaheksa inimest vigastada, kaks neist on haiglas kriitilises seisundis, kuna Paraiso de Tuiuti sambakoolil tekkis raskusi oma karnevaliplatvormi manööverdamisega.

Juhtum leidis aset eile hilisõhtul kohaliku aja järgi, kui samabkoolid olid kogunemas Sambodromole võistlema, edastab noticias.alianzanews.com.

Pealtnägijate teatel oli nii veomasina järelkäruna olnud sambalava liiga lai ja selle tõttu sattusid ohtu ja said vigastada piirdeaia juures olnud inimesed.

Rio karneval algas õnnetusega
Rio karneval algas õnnetusega Foto: Silvia Izquierdo/AP/Scanpix

Kõige enam sai kannatada naissoost kaameramees, kellel suure tõenäosusega murdus jalaluu. Kannatanud viidi Rio de Janeiro kesklinnas asuvasse Souza Aguiari haiglasse.

Hoolimata õnnetusest paraad jätkus ja sambakoolide võitslus leidis samuti aset. Staadionil oli sambakoolide värvikirevat etteastet vaatamas umbes 70 000 inimest.

Rio karneval algas õnnetusega. Paraiso de Tuiuti sambakooli platvorm
Rio karneval algas õnnetusega. Paraiso de Tuiuti sambakooli platvorm Foto: Silvia Izquierdo/AP/Scanpix

Politsei teatel leidis õnnetus aset tugevas vihmas, inimestele vigastusi tekitanud sambaplatvorm kaalub kolm tonni ja sellel tantsis 40 tantsijat.

Õnnetuse tõttu lükati karnevali esinemisi ühe tunni võrra edasi, kuid rahva ette astus ka Paraiso de Tuiuti sambakool, mille masina ja platvormi tõttu õnnetus tekkis.

Rio karnevali kahel päeval toimuval paraadil osaleb umbes 60 000 tantsijat ja 3500 muusikut. Sambakoolidel on ligikaudu 70 tantsuplatvormi.

Brasiilia meedia andmetel saabus selle aasta Rio karnevalile umbes 1,5 miljonit turisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles