Vaata, kuidas teraapiakoerad aitavad logopeedil ja füsioterapeudil tööd teha

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu kutsel külastasid Eestit eripedagoog, kõneterapeut ning õppejõud Ana Mª Riaño Galán ning füsioterapeut ja lektor Juan Ignacio Gómez Iruretagoyena, kes on töötanud aastaid erivajadustega lastega, sealhulgas nii koeri kui hobuseid kaasates.

Mõlemad eksperdid on pärit Hispaaniast ning eelmisel nädalal kolme päeva jooksul viisid nad läbi kaks avalikku seminari, milles tutvustasid erivajadustega laste taastusravis kasutusel olevaid hindamissüsteeme. Hindamise eesmärk on mõõta kliendi vajadusi ning hinnata, kas teraapialooma kaasamine võiks olla õigustatud ja tulemuslik ning seda eeldusel, et iga klient või patsient on unikaalne.

Külalised esitasid fotode ja videodega praktilisi näited, kirjeldasid raviprotsessi ning analüüsisid tulemusi.

Lisaks seminarile Tallinnas ja Tartus leidsid pilootprojekti raames kahes linnas aset ka õpitoad logopeedidele ja füsioterapeutidele ning Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu teraapiakoerajuhtidele.

Samuti kohtusid eksperdid Eesti Ratsutamisterapeutide Liidu esindajatega, viisid koos läbi füsioteraapia sessiooni hobusega, vahetasid kogemusi ning arutasid koostöövõimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles