Samsungi juhti ähvardab pikk vangipõli

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Grupi juht Jay Y. Lee võib minna vangi.
Samsung Grupi juht Jay Y. Lee võib minna vangi. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS

Lõuna-Korea prokuratuur teatas eile, et esitab riigi suurima ettevõtte Samsungi juhile  Jay Y. Leele (koreapärase nimega Lee Jae-yong) ja veel neljale tippjuhile ametlikud süüdistused pistise andmises ja kelmuses.

Reutersi andmetel võib Samsungi juhti oodata süüdimõistmisel kuni 20 aasta pikkune vangistus. Juba eelmise aasta sügisel Lõuna-Koreas lahvatanud ulatusliku korruptsiooniskandaali keskmes on riigi 2013. aastal ametisse vannutatud president Park Geun-hye, kes oli aastakümneid kestnud sõpruse jooksul sattunud kohaliku ususekti juhi Choi Soon-sili mõju alla. 

Praegu on parlament presidendi juba ametist tagandanud. Choi Soon-sil kasutas aga oma võimu presidendi üle, sundides kohalikke suurettevõtteid annetama neile vajalike otsuste läbisurumiseks endaga seotud organisatsioonidele kümneid miljoneid eurosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles