Täna «Radaris»: Kas peaministripartei läheb pankrotti? (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab saates "Radar"
Jaak Aab saates "Radar" Foto: ekraanikuva / Kanal2

Peaministripartei Keskerakonna rahaline seis on hapu. Tohutud nõuded riigilt ja Tallinna linnalt, müstiliste summadega garantiikirjad, üüratud advokaadikulud ja endisele esimehele makstavad tasud. Kõik see on Eesti ühe võimsama erakonna viinud nii raskesse seisu, et müüki on pandud Toompeal asuv maja.

Kanal2 saade «Radar» luges koos Keskerakonna peasekretäri Jaak Aabiga partei võlad kokku. Aab ütleb, et enamik nõudeist on seotud Edgar Savisaarega ning see on Keskerakonna jaoks paratamatus. «Edgar Savisaare teema ongi tundlik teema. Edgar Savisaarel ongi olnud väga suur roll erakonna loomises. Tal on olnud väga suur roll Eesti poliitikas. Ja lõpp-kokkuvõttes ongi erakond see, kes oma endist esimeest toetab siiski,» räägib Aab.

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni esimees Ardo Ojasalu on Keskerakonna suhtes skeptiline: «Me oleme täna mõnevõrra kriitiliselt meelestatud Keskerakonna raamatupidamise suhtes viimaste kontrollide tulemusena. Seega ei saa kindel olla, et neil on kõik kohustused bilansis kajastatud,» ütleb ta.

Kui suured on Keskerakonna võlad ja kuidas on need tekkinud? Ning kas on karta uusi halbu üllatusi? Kas peaministripartei võib tõesti oma suure võlakoorma all pankrotti minna? Vastuse neile küsimustele saad Radaris, täna kell 20 Kanal 2-s.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles