Suurima pankrotiohuga sektorid: ehitus ning majutus-toitlustus

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud aastal pankrotistus Eestis tegevusvaldkondade lõikes kõige rohkem majutuse ja toitlustuse, ehituse ning töötleva tööstuse sektori ettevõtteid, selgub Krediidiinfo uuringust.


Sektoritest võib positiivse poole pealt esile tõsta aga põllumajandust, kus toimus mullu keskmiselt vaid 1,16 pankrotti tuhande ettevõtte kohta.

Majutuse ja toitlustuse valdkonnas oli vastav näitaja 15,12 pankrotti 1000 ettevõtte kohta, ehituses 14,76 ning töötlevas tööstuses 12,47.

Krediidiinfo asedirektor Alar Jäger selgitas, et finantskriisi tulemusena tekkis olukord, kus ehitussektorist ja kinnisvaraarendusest võeti raha ära, mis avaldas sektorile negatiivset mõju.

Majutuse ja toitlustuse sektorit mõjutas aga enim see, et inimesed hakkasid kriisi tõttu rohkem kokku hoidma, mistõttu langes majutus- ja toitlustusasutuste külastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles