Piltuudis: Malis teenivad Eesti kaitseväelased tähistasid vabariigi aastapäeva

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased tähistasid Malis vabariigi aastapäeva.
Eesti kaitseväelased tähistasid Malis vabariigi aastapäeva. Foto: Eesti Kaitsevägi

Nagu suurem osa eestlasi kodumaal, tähistasid ka Malis teenivad Eesti kaitseväelased 24. veebruaril Eesti Vabariigi 99. aastapäeva.

Mali Vabariigis ÜRO rahuvalvemissioonil MINUSMA teenivad kaitseväelased tähistasid aastapäeva koosviibimisega, kuhu olid kutsutud ka kaitseväelased teistest riikidest. Nii istusidki eri riikide kaitseväelased vabariigi aastapäeva puhul lõunasöögiks ühise laua taha treeningkeskuses Koulikoros, teatas kaitseväe pressiesindaja.

Hetkel teenib kahel välismissioonil Malis kokku üle kümne kaitseväelase. Euroopa Liidu missiooni eesmärk on taastada Mali relvajõudude sõjaline võime, et nad suudaksid taastada Mali territoriaalse terviklikkuse ning vähendada terrorirühmitustest tulenevat ohtu.

Eesti panustab ÜRO MINUSMA (Multidimensional Integrated Stabilization Mission) rahuvalvemissioonile Malis staabiohvitseride ning vaatlus- ja nõustamismeeskonnaga. MINUSMA missiooniga toetatakse Mali piirkonna stabiliseerimist muuhulgas riigivõimu taastamisega kogu riigi territooriumil, poliitilise dialoogi ja valimiste toetamise ning tsiviilisikute kaitsega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles