Elu24 Live/ külas on Eesti Laul 2017 särav finalist Liis Lemsalu

Anu Saagim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 2. märtsil kell 12 on Elu24 Live`is külas Eesti Laul 2017 finalist Liis Lemsalu.

Elu24 Live/ Anu Saagim`il käis külas Liis Lemsalu ja taustalauljad Dagmar Oja ja Marilin Kongo
Elu24 Live/ Anu Saagim`il käis külas Liis Lemsalu ja taustalauljad Dagmar Oja ja Marilin Kongo Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Laulu finalist Liis Lemsalu tõdeb, et vahetult enne Eesti Laul 2017 finaali, olles tähelepanu keskpunktis, püüab ta näidata noortele võimalikult head eeskuju.

«Eks ma ikka üritan olla nii hea inimene kui ma suudan. See võib kõlada klišeena, aga ma tõesti tunnen, et mingisugune koorem on minu kanda ja ma tahaks olla kõige parem näide noortele inimestele või kas või minuvanustele inimestele. Jagada mõtteid nii palju, kui mulle võimalust antakse, ja kui mult küsitakse midagi, siis ma alati vastan,» rääkis Lemsalu hiljuti Vikerraadios.

Lemsalu lisas, et saab palju kirju ning mõned fännid astuvad talle ka tänaval juurde. «Mul on nii suur austus inimeste ees, kes seda julgevad teha, mulle kirjutada ja öelda ning tunnustada,» rääkis Lemsalu.

Lauljatar tahab, et inimestel, sõltumata oma vanusest, oleks usk iseendasse. «Vahet ei ole see vanus, aga et inimesed saaksid aru, kui suur vägi meil kõigil on. Mina oma käitumist ei muuda, see, kes ma olen, ma olen,» rõhutab Lemsalu.

Foto: Mihkel Maripuu

Juba laupäeval astub Liis taas publiku ette ja sel korral Eesti Laulu finaalsaates. Koos temaga ka Eesti neli parimat taustalauljat: Kaire Vilgats, Dagmar Oja, Marilin Kongo ja Rolf Roosalu. 

Võistluslaul «Keep Running» sai alguse kevadel toimunud laulukirjutajate laagris koos Mihkel Mattiseni, Gustaf Svenungssoni ja Magnus Walliniga. «Ma ütlesin neile, et me võiksime teha hoogsa, aga hea emotsiooniga loo ja et oleks väga popp,» kirjeldab Liis oma lugu.

Lemsalu lisas, et tempokas ja mõnes mõttes sunniviisiline laulukirjutamisprotsess on talle meeltmööda. «See on üks asi, millesse tasub sada protsenti panustada. Artistid ja loomeinimesed leiavad palju vabandusi, mille pärast ei saa hakata tööle. Ma räägin väga palju ka endast, mitte kellestki spetsiifilisest.»

Rootsist pärit Gustaf Svenungsson ja Magnus Wallin on Lemsalu hinnangul aga tõelised professionaalid. «See, kuidas sa näed, kuidas nende aju töötab. Neil on mingisugused koodid ja järgnevused teada ja nad hakkavad sinna peale ehitama. Nad ehitavad alati nii nagu see oleks midagi uut. See käis nii kiiresti, et suu jäi lahti.»

Kuidas sulle Liisi lugu meeldib?

Foto: Mihkel Maripuu

Anu Saagim tänab outfit`i eest moebrändi Iris Janvier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles