Erihoolekandeteenuste Pakkujate Liit: Käo Päevakeskuse esinduskogu solvas ööpäevaringse erihoolekandeteenuse kasutajaid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool
Ratastool Foto: Marko Saarm / Sakala

Erihoolekandeteenuste Pakkujate Liit avaldab pahameelt seoses eile Postimehe veebiportaalis ilmunud arvamusavaldusega, millega Tallinna linna allasutuse Käo Päevakeskuse lastevanemate ja eestkostjate esinduskogu solvas ööpäevaringse erihoolekandeteenuse kasutajaid.

On kahetsusväärne, et enda huvide eest seismiseks on vajalik häbimärgistada vaimse tervise probleemidega isikuid hooldekodudes siltidega: praakbeebid, dementseks joonud või eluheidikud. Sellise tegevusega häälestatakse mitte ainult Lasnamäe kogukonda, vaid ka teisi võimalikke naabruskondi uute naabrite vastu, iseloomustades ja nimetades neid viisil, mis loob vaimse tervise probleemidega seotud hirme. Vastandades tehakse sellise tegevusega hoolimatut kahju vaimse tervise probleemidega inimeste kaasamisel kogukonda, haridusse, tööhõivesse ja iseseisvasse ellu.

Erihooldekodudest välja toodud isikutele erihoolekandeteenuste pakkumine kogukonnas on juba toimiv tööviis, edukalt on see teostatud sealsamas Lasnamäel, kus endised hooldekodu elanikud elavad toetuse ja abiga tavalistes eluruumides, töötavad ja taasiseseisvuvad.

Erihoolekandeteenuste Pakkujate Liit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles