Savisaar ja Lasnamäe tõid protesti Toompeale (5)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ning tema ustav toetaja, kunagine Lasnamäe vanem ja nüüdne riigikogu liige Olga Ivanova mullu augusti lõpus neid toetavasse linnaossa rajatud Tondiloo pargi avamisel.
Edgar Savisaar ning tema ustav toetaja, kunagine Lasnamäe vanem ja nüüdne riigikogu liige Olga Ivanova mullu augusti lõpus neid toetavasse linnaossa rajatud Tondiloo pargi avamisel. Foto: Alar Truu

Peaministripartei Keskerakonna kuus riigikogu liiget lahkusid demonstratiivselt läinud nädala neljapäevaselt istungilt, et väljendada protesti erakonna endise juhi Edgar Savisaare kõrvaletõrjumise vastu erakonna tööst ja valimisvõitlusest.

Seda, et seitse kuni kümme inimest riigikogu 27-liikmelisest Keskerakonna fraktsioonist võibki jääda pärast Jüri Ratase erakonna esimeheks valimist ja peaministriks saamist Edgar Savisaare kaitseks rusikaid taskus hoidma, kardeti kohe võimuliidu alguspäevil. Kui vahepeal tundus, et parlamendi komisjonide juhtide kohtadega ja kaua oodatud võimumaitsega on suudetud nn savisaarlasi vaigistada, siis piisab ebaõiglusena näivast hetkest, kui võitlusvaim lööb välja.

Lasnamäe on Keskerakonnale võtmekoht: kõige suurem, kõige olulisem, kõige tugevam kants erakonna 27 piirkonnast. Eelmisel nädalal nimetas Keskerakonna Tallinna nõukogu saabuvateks kohalikeks valimisteks Lasnamäe esinumbriks abilinnapea Mihhail Kõlvarti. Lasnamäe esinumbri kandidaadiks seadis Savisaare aga riigikogu liige Olga Ivanova, kes jäigi tsentristide 10-liikmelises nõukogus Tallinna linnapea ametist kriminaaluurimise tõttu tagandatud Savisaare ainsaks toetajaks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles