Saksa kool keelas moslemitest õpilastel WCs palvetamise ja palvemattide kasutamise (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemid palvemattidel palvetamas
Moslemid palvemattidel palvetamas Foto: Philippe Lissac/GODONG/picture-alliance / Godong/Scanpix

Saksamaal Wuppertalis asuv Johannes Rau gümnaasium keelas selles koolis õppivatel moslemitest õpilastel demonstratiivselt palvetamise ja palvemattide kasutamise.

Kooli juhtkonna sõnul on nii palvematid kui -vaibad ning teised palvetamise juurde kuuluvad esemed teisi õpilasi häirivad, tekitades kohalike seas religioonivabaduse teemalise diskussiooni, edastab The Independent.

Nimetatud gümnaasiumi juhtkond saatis moslemite palvetamist käsitleva ringkirja oma töötajatele veebruaris, selles teatatakse, et moslemitest õpilased kasutavad palvematte ja palvetavad WCdes ning neile tuleb sõbralikult meelde tuletada, et see ei ole lubatud ja sellest teavitatakse kooli juhtkonda.

Juhtkonna saadetud kiri jõudis möödunud nädalal Facebooki. Linnavõimude sõnul oli selle kirja sõnavalik taunitav, kuid samas peaksid kooli töötajad moslemitest õpilastega mingile kompromissile jõudma.

Võimuesindajate sõnul on koolil õigus keelata provokatiivsel viisil palvetamine.

Saksa meediakanalite teatel oli kooli juhtkonna kiri järgmine: «Viimastel nädalatel oleme täheldanud, et moslemitest õpilased palvetavad kooli ruumides, olles teistele õpilastele nähtavad. Nad tegelevad oma palverituaalidega WCdes, pannes sinna maha palvusmatid ja võttes sisse teatud asendi. Sellised demonstratiivsed tegevused ei ole lubatud».

Wuppertali võimud selgitasid, et moslemitest õpilaste palvetamise keelamine kooli ruumides on kõikide heaolu huvides, sest nii saavad erineva taustaga õpilased rahumeelselt koos viibida ja tagatakse koolis õppimisrahu. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles