Kontserdisari annab võimaluse mediteerida ja palvetada

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdisarja korraldajate eesotsas on Tartu Ülikooli-Jaani koguduse muusikajuht ja organist Elke Unt.
Kontserdisarja korraldajate eesotsas on Tartu Ülikooli-Jaani koguduse muusikajuht ja organist Elke Unt. Foto: Margus Ansu

Tartu Jaani kirikus algab laupäeval kristliku kannatus- ehk paastuaja kontsertide sari, mis võimaldab temaatiliste muusikateostega mõtestada Kristuse kannatusteed ristile. Sarjas tuleb 4. märtsist 8. aprillini igal laupäeval kell 16 ettekandele passioonimuusikat orelile ja vaimulikke kontserte.

Kontserdisarja korraldajate eesotsas on Tartu Ülikooli-Jaani koguduse muusikajuht ja organist Elke Unt, kelle teate kohaselt pakuvad eelolevad kontserdid võimaluse meditatsiooniks ja palveks. Ta ise musitseerib mitmel kontserdil.

4. märtsil on kavas «Meditatsioonid ja koraalipalved», kuulajate ees on Elke Unt ja vokaalansambel Kaisa Kuslapuu juhendamisel.

11. märtsil esitavad kontserdil «Hüüd ja Hääl» teemakohast muusikat Lauri Kalvik (trompet), Anna Humal (orel) ja Atlan Karp (bariton).

18. märtsil on kavas vaimulikku muusikat, kuulajate ees on sopranid Merit Kraav ja Sandra Siniväli, German Gholami (tenor), viiuldajad Marta Mutso ja Joosep Reimaa ning Hanna Anett Peiel (tšello) ja Elke Unt.

Küüditamise aastapäeval, 25. märtsil tuleb ettekandele Franz Liszti «Via Crucis», mille esitavad Tarmeko kammerkoor, Tarbatu segakoor, solist Simo Breede (bariton) ja Elke Unt, dirigeerib Lauri Breede. Kavas on ka Liszti soololaule ja Johann Sebastian Bachi koraaliseade «Kõik lõpetatud».

1. aprillil kõlavad Antonio Vivaldi «Stabat Mater» ja Arcangelo Corelli kirikusonaadid. Esinevad Ivo Posti (kontratenor), viiuldajad Saimi Kortelainen ja Toomas Hendrik Ellervee,  Viljar Kuusk (vioola), Kristo Käo (teorb) ja Elke Unt.

Sarja lõpuks kõlab 8. aprillil Johann Sebastian Bachi «Johannese passioon», mida koostöös Corelli Musicuga esitavad Mati Turi (tenor), Uku Joller (bass-bariton), Taavi Tampuu (bass), Arete Teemets (sopran), Iris Oja (alt), kammerkoor Collegium Musicale ning Corelli barokkorkester Lukas Groeni dirigeerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles