«November» võistleb USA festivalil «Tom of Finlandiga»

Tiit Tuumalu
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räägu Rein (Arvo Kukumägi) ja teised vanad eestlased jõuavad ka USA publiku ette.
Räägu Rein (Arvo Kukumägi) ja teised vanad eestlased jõuavad ka USA publiku ette. Foto: Filmifoto

Teist aastat järjest valis Tribeca filmifestival oma võistlusprogrammi Eesti filmi. Mullu oli selleks Kadri Kõusaare «Ema», tänavu Rainer Sarneti «November».

New Yorgis toimuv Tribeca filmifestival on USA tuntumaid.

Koos «Novembriga» võistleb rahvusvahelises mängufilmide programmis (World Narrative Competition) kümme linateost, teiste seas ka Dome Karukoski film «Tom of Finland», mis toob ekraanile rahvusvaheliselt tuntuima soome kunstniku Touko Laaksoneni elu. Välja antakse parima filmi, stsenaariumi, operaatori ning mees- ja naisnäitleja auhind.

«Peagi saame teada, kuidas «Novembrit» väljaspool meie kultuuriruumi mõistetakse ja vastu võetakse. Ootan põnevusega,» ütles produtsent Katrin Kissa pressiteate vahendusel.

Kokku näitab Tribeca festival 98 pikka mängu- ja dokumentaalfilmi, mis valiti välja 3362 esitatud töö seast. Korraldajad on esile tõstnud erakordselt tihedat valikusõela.

New Yorki sõidavad «Novembrit» esitlema režissöör Rainer Sarnet, produtsent Katrin Kissa ning filmi peaosalised Rea Lest ja Jörgen Liik.

«November» põhineb Andrus Kivirähki romaanil «Rehepapp».

Tribeca filmifestival leiab aset 19.–30. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles