Politsei alustas Bahreini pealinnas pealetungi meeleavaldajate vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demonstrandid nõuavad Bahreini valitsevalt sunniitlikult kuningakojalt suuremaid õigusi.
Demonstrandid nõuavad Bahreini valitsevalt sunniitlikult kuningakojalt suuremaid õigusi. Foto: SCANPIX

Bahreini märulipolitsei alustas täna hommikul pealetungi valitsusvastaste demonstrantide vastu, kes olid hõivanud väljaku pealinna Manama südames.

Politsei kasutas peamiselt šiiitidest meeleavaldajate laialiajamiseks Pärliväljaku telklaagrist pisargaasi. BBC teatel on võimud nüüdseks väljaku täielikult oma kontrolli alla saanud. Julgeolekujõud on Manama finantsrajoonis taas avanud kõik teed, mille protestijad viimastel päevadel blokeerisid.

Bahreini kuningas kuulutas eile, mil kokkupõrgetes sai surma vähemalt kaks inimest, välja kolmekuulise eriolukorra ja andis politseile õiguse kasutada kõiki meetmeid korra taastamiseks. Päev varem saabus Bahreini režiimi kutsel riiki umbes 1000 Saudi Araabia sõjaväelast, et aidata väikseima araabia riigi võimudel korda tagada. Pole teada, kas võõrväed tänases operatsioonis kaasa lõid.

Demonstrandid nõuavad riiki valitsevalt sunniitlikult kuningakojalt suuremaid õigusi. Bahrein oli esimene Pärsia lahe riik, kuhu Tuneesiast alguse saanud araabia maade rahutustelaine levis. Nüüdseks on piiratud ulatuses demonstratsioonid aset leidnud ka Omaanis, Kuveidis ja Saudi Araabias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles