Põrandakütte puhul tasub eelistada tuntud tootja terviklahendust

Janek Lindma
, Onninen AS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Onninen

Viimase paarikümne aasta jooksul on põrandakütte populaarsus aina kasvanud. Põhjuseid on küllaga. Mida aga pidada silmas põrandakütte lahenduse valikul?

Põrandakütte eeliste nimekiri on pikk, mõni tehniline, teine seotud kasutusmugavusega. Modernne sisekujundus toob meie kodudesse tihti maast laeni aknad, mida radiaatoritega katta ei taha. Ka teised seinad jäävad põrandakütte puhul küttekehadest priiks, mis lubab mööblipaigutusega rohkem «mängida». Ka õhuringlusele mõjub sellise küttelahenduse kasutamine hästi, kuna kõrge temperatuuriga radiaatorite puudumisel ringleb õhk ühtlaselt ja aeglaselt ning aktiivset tolmuosakeste liikumist ei teki. See on oluline näiteks allergikutele. Ning loomulikult on kõigile meeltmööda soe jalgealune terve põranda ulatuses.

Põrandakütet on hea kombineerida keskkonnasõbralike kütteallikatega nagu näiteks soojuspumbad. Kuna soojuskandja temperatuur on 30–50 kraadi ümber ehk suhteliselt madal, kulub süsteemi kütmiseks ka vähem energiat.

Sõltuvalt isiklikest mugavusnõuetest on võimalik süsteemi lisada automaatikat. Tänapäeval pakutakse lahendusi, mille abil saab maja põrandakütte süsteemi juhtida nutitelefoni kaudu või ühendada see KNX standardiga ülejäänud hoone süsteemi. Automaatika aitab reguleerida ruumide temperatuuri vastavalt vajadusele ja hoolitseb süsteemikomponentide töökorras oleku eest ka kütteperioodi välisel ajal, ehk sundkäivitab aeg-ajalt ringluspumba, et vältida pumba ja jaotuskollektori klappide kinni jäämist.

Eelistada tasub terviklahendust

Põrandakütte lahendusi valides on mõistlik eelistada terviklahendusi pikaajalise kogemusega tootjatelt. Kui süsteemi ehitamisel kasutada eri tootjate komponente, ei saa paraku tagada nende ideaalset kokku sobivust. Seega ei laiene süsteemile tootjapoolne garantii ja võimalike probleemide korral langeb vastutus paigaldajale. Kasutades aga ühe tootja terviklahendust, saavad nii paigaldaja kui ka tellija olla kindlad, et sõlmed sobivad omavahel kokku. Tagatud on ka süsteemi kõrge kvaliteet, veekindlus, madal müratase ja hea reguleeritavus.

Eelistada tasuks Euroopas tunnustatud ja Eestiski tuntud kaubamärke. Näiteks võib tuua Tece ja Uponori, millel mõlemal Eestis esindus olemas. Vajadusel on seega tagatud operatiivne kasutajatugi nii projekteerijale, paigaldajale kui ka lõpptarbijale.

Laitmatult toimiva süsteemi aluseks on nõuetekohane projekt ning kvaliteetsed, tuntud tootjate komponendid. Erilist tähelepanu tuleb pöörata põrandakonstruktsiooni sisse jäävale torule – kord juba betooni valatud torustik jääb sinna tõenäoliselt kuni hoone eluea lõpuni.

Nõuetekohaselt paigaldatud põrandaküttetoru säilitab oma omadused ja on hapnikutihe ka 50 aasta pärast. Kvaliteetsetest materjalidest põrandakütte hoolduskulud on minimaalsed ning piisab vaid üksikute liikuvate osade aeg-ajalt üle vaatamisest.

Põrandaküttelahenduse kohta küsi: porandakute@onninen.com

Eelised paigaldajale

  • Terviklahenduse garantii
  • Vähene hooldusvajadus
  • Süsteemi komponentide hea saadavus
  • Kompetents Onnineni müügimeeskonnas
  • Tootjapoolne kasutajatugi

Eelised koduomanikule

  • Kasutajasõbralik – lihtne reguleerida
  • Temperatuuri ühtlane jaotus ruumis
  • Vähene hooldusvajadus
  • Energiasäästlik
  • Visuaalselt esteetiline – võimaldab kasutada kogu seinapinda
  • Kompetentne kasutajatugi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles