Vahemaandumine, millest sai täielik õudusunenägu

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Belrin
Air Belrin Foto: AXEL SCHMIDT/REUTERS/Scnapix

Planeerimata vahemaandumisi tuleb mõnikord ette rikete või sobimatute ilmaolude pärast. Enamjaolt lahendatakse need klientidele üsna mugavalt, aga mitte alati. 

Air Berlini lennuk oli teel Saksamaalt Cancuni Mehhikos, kui pardameeskond märkas, et salongi imbub veidi suitsu. Seejärel otsustati teha hädamaandumine ning lähim sobilik paik oli selleks Daytona Beachi lennujaam, vahendab Independent.

Lennuk maandati turvaliselt ning reisijad toimetati probleemideta lennukist välja. Seejärel aga algasid mured, millest enamik reisijaid ei olnud osanud unistadagi. Euroopa seaduste järgi peab lennufirma pakkuma vajadusel toitlustust ning ka majutust.

Kuna aga reisijad ei olnud arvestanud Ühendriikides maandumisega, puudus enamikul neist riiki sisenemiseks vajalik ESTA-viisa. Sellest võiks mööda hiilida, võttes kasutusele vanad rohelise kaardi ankeedid, kuid ka see ei aidanud reisijatel öömaja saada.

Samal ajal oli USAs kevadvaheaeg, mil noored sõidavad puhkama peokuurortidesse ning vallutavad hotellid. Samuti oli käimas Daytona 500 rallinädalavahetus, mistõttu olid kõik linna lähedal asuvad hotellid täis.

Seega pidid 217 Air Berlini reisijat veetma öö ühes Florida väikseimas lennujaamas. Lennufirma sõnul anti kõigile reisijatele süüa ning ka hügieenitarvetekotikesed ning neil oli ligipääs televiisoritele ja internetile, kuid see ei pakkunud siiski lohutust reisijatele, kes pidid samal ajal olema juba Mehhiko rannas.

Järgmise päeva lõunal saabus asenduslennuk, mis kõik reisijad sihtkohta toimetas. Kuid kuna Daytona Beachi lennujaam on väike ja sealne varustus piiratud, ei olnud neil võimalik kiiresti ja operatiivselt hakkama saad lennukile pagasi peale laadimisega. Seega jõudis paarsada reisijat lõpuks sihtkohta, kuid nende pagas jäi maha Floridasse.

Praeguseks on reisijatele kompensatsioon veel tasumata, kuid võib arvata, et kahju ulatub sadadesse tuhandetesse eurodesse.

Veel eelmisel nädalal pidi British Airways tühistama lennu, kuna pardalt leiti hiir ning see läks firmale maksma 291 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles