Trumpi pealtkuulamisväited hämmastavad kongressi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

USA kongressi vabariiklasi hämmastavad Ühendriikide presidendi ja tema valitsuse jätkuvad väited, et endine president Barack Obama lasi 2016. aasta presidendikampaania ajal tema kõnesid pealt kuulata. 

Süüdistus, mis esitati ilma igasuguste tõenditeta, on taas muutnud küsitavaks Trumpi otsustusvõime, kirjutatakse Washington Postis. «Arvan, et Valge Maja ja president annavad meile selle süüdistuse taga peituvatest asjaoludest lähipäevil ülevaate,» vahendas Politico Senati luurekomiteesse kuuluva vabariiklase Marco Rubio sõnu.

Rubio, kes osaleb samuti Trumpi Venemaa sidemete uurimisel, lisas, et pole saanud presidendi väidete kohta mingeid tõendeid.

Trump avaldas süüdistuse laupäeval ja Valge Maja nõudis eile süüdistuse uurimist kongressis.

Trumpi säutsud Twitteris võisid olla taktikaline käik, et tõmmata tähelepanu eemale teda ümbritsevate isikute seotusest Venemaaga, kirjutatakse Washington Postis. Süüdistus oli aga hämmastav, et Ühendriikide Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor James Comey palus justiitsministeeriumil avaldada teade, mis selle ümber lükkab.

Valge Maja pressiesindaja Sean Spicer kinnitas vaid, et Trumpi väide põhineb väga häirivatel avastustel, mille olemust ta ei täpsustanud.

«Kohutav! Sain just teada, et Obama valitsus lasi mu kõnesid Trump Toweris enne võitu pealt kuulata. Midagi ei leitud,» säutsus Trump ühes Twitteri postituses.

Justiitsministeerium ei ole süüdistusele veel reageerinud ja FBI keeldus seda kommenteerimast, teatati Guardianis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles