Toomas Kirss: Kalju oli vana kooli mees, kes viis võetud töö lõpuni

Alvar Loog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelgukoerad
Kelgukoerad Foto: promo

Telerežissöör ja -produtsent Toomas Kirss meenutab meie hulgast lahkunud Kalju Komissarovit, kes mängis seitsme aasta jooksul (2006–2013) peaosa teleseriaalis «Kelgukoerad».

«Kalju Komissarov oli heas mõttes vana kooli näitleja, läbi ja lõhki professionaal, kes viis endale võetud töö alati lõpuni. Võrdluseks olgu öeldud, et tänapäeva noorema põlvkonna näitlejatega on sageli nii, et võetakse ette töö, mida alguses tehakse, kuid siis tüdinetakse ning tormatakse järgmise töö peale, ja sealt järgmise töö peale ja nii edasi.

Komissarovile oli «Kelgukoerad» elu esimene telesari ning viimaseks jäi «Pilvede all», mujal ta minu teada kaasa ei teinud. Kui ma talle osa pakkusin, ütles ta, et «teeme pilootepisoodi valmis ja kui mulle see seltskond ja asi meeldivad, siis ma olen käsi». Kalju sai komissar Kelgu rolli kätte ning talle väga meeldis seda mängida. Ühtlasi meeldis talle see, et asi polnud väga vägivaldne, et juurdlust ei viinud läbi mitte eradetektiivid, vaid Eesti Politsei, ning et kuri sai alati teenitud karistuse.

«Kelgukoertes» oli ta üks kahest näitlejast, kes astus üles igas episoodis. Paljud tema endised õpilased, kes «Kelgukoertes» näitlejatena kaasa tegid, pelgasid ja ehk kohati isegi kartsid teda pisut, «sest kuidas ma ikka Komaga mängin.».

Kui me seriaali tootmise nelja aasta eest lõpetasime, oli ühel hetkel mõte teha «Kelgukoertest» film, kuid sinna see asi tookord jäi ning nüüd, kus Kaljut enam ei ole, ei tee me kindlasti sellest ühtegi filmi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles