Leedu rikkaima eurosaadiku variäri on paljastatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antanas Guoga.
Antanas Guoga. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP/Scanpix

Leedu Euroopa Parlamendi liige Antanas Guoga jättis mõne oma tuluallika deklareerimata. Nimelt selgus, et Guoga, kelle ametlik vara on 29 miljonit eurot, on koos kahe Vene pokkeritähe ja Briti Neitsisaartele registreeritud hämara taustaga ettevõttega suurosanik kolmes Malta firmas.

Internetiväljaanne 15min.lt paljastas Guoga salajase võrgustiku tema Malta äride jälgi ajades. Rikkaim parlamendiliige on osanik ettevõtetes Skill Games Limited ja Skill Games Network Limited. Kuid neid kaht firmat haldab omakorda kolmas Malta ettevõte SG Holdings Limited, mille aktsiatest kuulub Guogale 26,7 protsenti.

Vene pokkeritähtede Aleksander Kravtšenko ja Kirill Gerassimovi osalus selles firmas on vastavalt 2,5 ja 4,9 protsenti. Enamik firmast – 65 protsenti – kuulub aga ettevõttele Almera Trading Limited, mis on registreeritud Briti Neitsisaartele ilma ühegi läbipaistva vihjeta firma omaniku kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles