Otseülekanne inspiratsiooniürituselt: kogemusi jagavad seriaalitäht ja tippsõudja

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

8. märtsil kell 12 Pärnumaa Kutsehariduskeskuses toimuval oskuste aasta järjekordsel inspiratsiooniüritusel tutvustavad teiste seas oma oskuste omandamise lugu seriaalidest «Pilvede all» ja «Papad Mammad» tuntud näitleja Kaili Närep ja olümpiapronks Allar Raja. 

Postimees teeb kümneosalise kutseharidust propageeriva üritustesarja kolmandast osast ka otseülekande.

Kaili Närep on väga mitmekülgne inimene, kes on diplomeeritud näitleja, juuksur ja  sotsiaaltöötaja. Üritusel saab kuulda, kuidas ta kõigi nende ametiteni on jõudnud ja mida need talle on andnud. 

Eestit rahvusvahelisel kutsevõistlusel EuroSkills restoraniteeninduse erialal edukalt esindanud Erik Tammeleht võrdleb oma oskusi Euroopa kolleegidega. Olümpiamängude pronksimees Allar Raja räägib aga sellest, kuidas rajada kutseharidusele kindel karjäär. Rannahotelli peakokk Herkki Ruubel kõneleb kokandusest kui elustiilist ja kutsumusest. 

Innove Rajaleidja karjäärispetsialist Kätlin Muru annab nõu, kuidas leida omale sobiv elukutse ja planeerida oma tulevast karjääri. Kutsekoja esindaja Marit Valge aga annab ülevaate perspektiivikatest ametitest, kus on 21. sajandil kõige suurem tööjõuvajadus ja teavitab erialadest, mille tööjõuvajadus väheneb.

Otseülekande kava:

12 Avasõnad

12.05-12.25 Üllatusesineja Kaili Närep

12.25-12.40 Erik Tammeleht, EuroSkillsi medalist, «Edukaks Euroopas»

12.40-12.55 Herkki Ruubel, Pärnu Rannahotelli peakokk, «Kokandus kui elustiil ja kutse»

12.55.-13.10 Allar Raja, Eesti Politsei Spordiliit, «Kutseharidus - kindla karjääri alus» 

13.10-13.35 Paus 

13.35-13.50 Marit Valge, SA Kutsekoda, «Tuleviku tööoskused»

13.50-14.05 Kätlin Muru, Rajaleidja keskus, «Kuidas kujundada oma karjääri?»

14.05-15.00 Võõrustajakooli tund

 Oskuste aastal ürituste kalendriga saab tutvuda veebis aadressil www.oskusteaasta.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles