Video: Nowitzki ületas võimsa tähise, Westbrooki rekordist jäi väheks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooline vise: Dirk Nowitzki ületas 30 000 punkti piiri.
Ajalooline vise: Dirk Nowitzki ületas 30 000 punkti piiri. Foto: Vernon Bryant/AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA sai Dallas Mavericksi liidrist Dirk Nowitzkist liiga ajaloos kuues mees, kes on visanud vähemalt 30 000 punkti. 25 punkti ja 11 lauapalli kogunud Nowitzki tüüris Mavericksi 122:111 võiduni Los Angeles Lakersi üle.

Nowitzkil kulus väärikasse klubisse jõudmiseks peaaegu 19 hooaega. Lisaks talle on NBAs 30 000 punkti piiri ületanud veel Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan ja Wilt Chamberlain. Seejuures on vaid Malone, Bryant ja Nowitzki jõudnud selle tähiseni ainult ühe meeskonna eest mängides.

Oklahoma City Thunderi liider Russell Westbrook viskas kodusaalis Portland Trail Blazersi vastu koguni 58 punkti, mis märgib tema karjääri isiklikku punktirekordit, kuid meeskond kaotas siiski 121:126. Külalistele tõi Allen Crabbe 23 punkti, Damian Lillard lisas 22 punkti ja kaheksa korvisöötu ning C. J. McCollum viskas 21 punkti. Lisaks punktidele ka üheksa korvisöötu andnud Westbrooki kõrval jõudsid Thunderi mängijatest kahekohalise punktisummani vaid 16 punkti visanud Victor Oladipo ja 11 silma kogunud Enes Kanter.

Ka kolmas läinud ööl peetud mäng kujunes suureskooriliseks, kui Washington Wizards alistas 131:127 Phoenix Sunsi. Bojan Bogdanovic tõi võitjatele 29, Bradley Beal 27 ja John Wall 25 punkti, lisaks andis Wall kaaslastele 14 resultatiivset söötu. Sunsi parim oli 30 punktiga Eric Bledsoe, Devin Booker lisas 25 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles