Saksa presidendi kutse hämmastab, kui lühike peab seelik olema?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksamaal kohe presidendiks saava Frank-Walter Steinmeieri ametisse astumise ja uude residentsi kolimise peo kutse hämmastas naisi, sest selles on mainitud, et peol tuleb kanda pidulikku riietust ja naistel on oodatud lühike seelik.

Sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv Steinmeier saab 13. märtsil presidendiks, kuid sel reedel kolib ta presidendi residentsi Bellevue lossi, kus korraldab peo, edastab iltalehti.fi. 

Bellevue peole on kutsutud Saksamaa poliitikud, äritegelased ja meelelahutusmaailma staarid, samas kutse allosas olev tekst üllatas kutse saajaid.

Kutsel on, et pidu algab kell 13.00 ja seal on kirjas, et kanda tuleb pidulikku riietust, naistel eelistatavalt lühikest seelikut.

Saksa meedia teatel paljastas rahvasaadik Nadine Schön Steinmeieri kutse Twitteris, kus ta samas küsib, et kui lühike seelik tohib või peab olema.

Foto: Panther Media/Scanpix

Presidendi kantselei vastas, et seeliku pikkus ei mängi rolli, naised võivad kanda ka pükskostüümi.

Saksa presidendi teistel vastuvõttudel on kindel riietumiskood, näiteks ametlikel õhtustel pidulikel sündmustel tuleb meestel kanda smokingut ja naistel õhtukleiti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles