Sean Spicer: Trump muretseb WikiLeaksi paljastuste pärast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Spicer
Sean Spicer Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

Valge Maja pressijuhi Sean Spiceri teatel on president Donald Trump mures mittetulundusliku lekkeorganisatsiooni WikiLeaks paljastuste pärast, mis puudutavad Luure Keskagentuuri (CIA) kuna need võivad ohustada nii USA kui ta liitlaste julgeolekut.

Spicer lisas, et sellised lekked võivad mõjutada ka presidendi administratsiooni ja luure edasist tööd, kirjutab cnn.com.

Sean Spicer
Sean Spicer Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

Vabariiklasest Trump sõnas 2016. aastal presidendivalimiste kampaania ajal, et WikiLeaks tegi õigesti kui paljastas demokraat Hillary Clintoni e-kirjad.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Aude Guerrucci/SIPA/Aude Guerrucci/SIPA/Scanpix

Spiceri sõnul on nüüdsel Luure Keskagentuuri (CIA) saladokumentide ja varem Clintoni e-kirjade paljastamisel suur vahe.

USA meedia teatel tõi WikiLeaks nüüd päevavalgele CIA jälgimis- ja häkkimistehnikad,  mille abil on ameeriklasi ja välismaalasi nii nende kodudes kui avalikkuses lihtne jälgida.

Spicer kritiseeris kaksikmoraali, mis tema sõnul meedias ja ka poliitikas vohab. Valge Maja pressiesindaja sõnul on meedia liiga palju lahanud Trumpi meeskonna väidetavaid seoseid Venemaaga ja sealsete poliitikutega, samas aga ei ole Wikileaksi leketele piisavalt tähelepanu pööranud.   

CIA esindajate teatel takistavad WikiLeaksi lekked USAl ja ta liitlastel terrorismiga võitlemist, kuid samas esindajad ei kinnitanud, kas WikiLeaksi poolt CIA kohta avaldatu materjal häkkimiste ja jälgimiste kohta peab paika.

WikiLeaksi andmetel pärineb nende info CIA seest pärinevast lekkest.

CIA esindaja Heather Horniak sõnas, et sellised lekked ohustavad CIA salaoperatsioone ja agentide turvalisust, sest USA vaenlased võivad saada informatsiooni, mille abil rünnata USAd kas kodus või välisriikides.

Väljaanded kirjutasid Wikileaksi uutest paljastustest
Väljaanded kirjutasid Wikileaksi uutest paljastustest Foto: Richard B. Levine/Levine-Roberts/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles