Tuneesia loomaaias visati kividega surnuks krokodill

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kividega surnuks loobitud krokodill.
Kividega surnuks loobitud krokodill. Foto: Facebook

«Ärge laske neil sellega pääseda!» seisis siltidel, millega inimesed Tuneesia pealinna Tunise Belvedere’i loomaaias meelt avaldasid. Rahvas soovis, et algatataks uus juurdlus külastajate visatud kividega surnuks visatud krokodilli asjus.

«Rühm külastajaid viskas kive krokodilli pea pihta,» postitati Tunise linna Facebooki kontol. «See põhjustas sisemise verejooksu, mis viis surmani.» Postituses mõisteti tegu hukka ja sellele olid lisatud pildid verisest krokodillist.

Tuneesia keskkonnaminister Riadh Mouakhar külastas loomaaeda päev peale juhtumit ja teatas, et kahekordistab sealsete korravalvajate arvu. Samuti saatis ta loomaaeda täiskohaga tööle kolm keskkonnapolitseinikku. Lisaks suleti loomaaed ajutiselt hooldustöödeks.

Tuneesia ametnikud on lubanud keskkonnapolitsei loomist 2016. aastast saadik. Algselt pidid nad tööle hakkama selle aasta jaanuaris, tähtaeg lükati edasi sellesse kuusse. Läinud pühapäeval kogunes Belvedere’i suur rahvamass, nõudes juhtunule seletust.

Tuneeslased on kuid sotsiaalmeedias avaldanud juhtumeid Belvedere’i loomaaias aset leidvast loomadevastasest vägivallast. Läinud aasta novembris leidsid aktivistid seal tehtud videost, milles lapsed ratsutasid ninasarvikul, nagu tegu oleks rodeoga.  

Loomaaia direktori Omar Naïfar pole neil lihtsalt piisavalt korravalvureid ja vastutusele tuleks võtta külastajad. «Loomaaias elab üle 150 liigi. Me ei pane iga puuri juurde valvurit. Inimesed peavad aru saama, et loomi tuleb austada.»

Tuneesia ajakirjanik Hager Ben Cheikh väitis Facebookis, et krokodillile sarnane juhtum leidis aset ka ühe loomaaia hülgega. «Mõned loomaaia ümbruses elava külastajad, kel pole palju haridust, tulevad sinna meelelahutust otsima,» kirjutas Cheikh. «Mõnikord ei maksa nad isegi sissepääsutasu. Seal elavad nad süütute loomade peal välja oma viha. Päeva lõpu poole on seal ka vähem valvureid.»

Loomapiinamine on Tuneesias karistatav 15-päevase vanglakaristusega ja 4500 Tuneesia dinaari (1900 eurot) suuruse trahviga. Kahjuks pole seadust kunagi rakendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles