Gaddafi: täna tuleb otsustav lahing

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaddafile ustav Liibüa sõjaväelane eile Ajdabiya linnas.
Gaddafile ustav Liibüa sõjaväelane eile Ajdabiya linnas. Foto: SCANPIX

Liibüa diktaator Muammar Gaddafi lubab, et tema väed korraldavad täna otsustava lahingu mässuliste vastu.

«Lahing algab täna (eile – toim) Misratas ja homme, siis tuleb otsustav lahing,» ütles Gaddafi eile riikliku televisiooni teatel rühmale Misrata noortele. «Alates täna õhtust kutsutakse teid haarama relvi ja homme võtate lahingust osa.»

Misrata on Liibüa suuruselt kolmas linn, kus elab pool miljonit inimest. Gaddafi palus oma kuulajaskonda mitte jätta Misratat «käputäie hullumeelsete kätte».

Eile surusid Gaddafi väed AFP teatel mässulisi Misratas, Zintanis ja Ajdabiyas, samuti ähvardasid nad taas rünnata Benghazit, mässuliste bastionit riigi idaosas.

Gaddafi poeg Seif al-Islam ennustas eile, et ülestõus saab 48 tunni jooksul läbi.

Mässuliste sõnul pole Misrata valitsusvägede kätte veel langenud, kuid tunnistasid, et eile sai seal lahingutes neli inimest surma ja 10 haavata.

Liibüas lennukeelutsooni kehtestamist arutav ÜRO Julgeolekunõukogu loodab seda sätestava resolutsiooni üle hääletada juba täna. Mitme araabia maa valmidus lüüa lennukeelu jõustamises ise kaasa on ärgitanud ka USAd pooldama brittide, prantslaste ja Julgeolekunõukogus Araabia Liiga eest kõneleva Liibanoni kavandatavat resolutsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles