Manchester United naaseb Venemaa kiviselt väljakult viigiga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrikh Mkhitaryan lõi Euroopa liigas Manchester Unitedi eest väärtusliku värava.
Henrikh Mkhitaryan lõi Euroopa liigas Manchester Unitedi eest väärtusliku värava. Foto: Denis Tyrin/AP/Scanpix

Jalgpalli Euroopa liigas viigistas Manchester United võõrsil kaheksandikfinaali avamängus Venemaa klubi Rostoviga 1:1.

Ehkki Rostovi külmunud väljak pälvis Unitedi mängijatelt ja peatreenerilt Jose Mourinholt enne kohtumist palju kriitikat, pööras olud esimesena enda kasuks just Manchesteri klubi, asudes 35. minutil Henrik Mkhitaryani väravast juhtima. Teisel poolajal suutis Aleksandr Buhharov vastata, kuid võõrsil löödud värav annab Unitedile kordusmängu eel väikese eelise.

Brüsseli Anderlecht alistas võõrsil tänu Nicolae Stanciu väravale 1:0 APOELi, FC Copenhagen võitis aga kodus 2:1 Amsterdami Ajaxit. Celta Vigo alistas kodus samuti 2:1 FK Krasnodari, Pireuse Olympiakos ja Besiktas tegid 1:1 viigi, sama tulemusega lõppes Saksa klubide Schalke ja Mönchengladbachi mõõduvõtt.

Lyon asus kodus AS Roma vastu 8. minutil juhtima, ent 33. minutiks oli tänu Mohamed Salahi ja Fazio väravatele 2:1 peal juba Roma. Lyon pööras mängu enda kasuks teisel poolajal, kui Corentin Tolisso kohe pärast poolajapausi viigistas, Nabil Fekir viis seejärel väljakuperemehed ette ja teisel lisaminutil vormistas Alexander Lacazette Lyoni 4:2 võidu.

Õhtu kõige väravaterohkemas kohtumises võitis Genk võõrsil 5:2 Genti. Juba avapoolaja järel juhtisid külalised 4:1, teisel poolajal eksis Jeremy Perbet Genti poolel ka penaltil ning lõpuks jäi kodumeeskond kümnekesi, kui 84. minutil sai oma teise kollase kaardi Anderson Esiti. Kordusmängud toimuvad nädala pärast.

Manchester Unitedi ja Rostovi kohtumine. FOTO: MAXIM SHEMETOV/REUTERS/SCANPIX
Manchester Unitedi ja Rostovi kohtumine. FOTO: MAXIM SHEMETOV/REUTERS/SCANPIX Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
Rostovi koduväljak sai enne mängu palju kriitikat. FOTO: GRIGORY DUKOR/REUTERS/SCANPIX
Rostovi koduväljak sai enne mängu palju kriitikat. FOTO: GRIGORY DUKOR/REUTERS/SCANPIX Foto: GRIGORY DUKOR/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles