Põhja-Korea valmistub uueks tuumakatsetuseks, Lõuna-Korea valmistub halvimaks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong Un ballistile raketikatsetuse juures.
Kim Jong Un ballistile raketikatsetuse juures. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Äsja tehtud satelliidifotod näitavad aktiivset tegevust Põhja-Korea Punggye-ri tuumapolügoonil, mis võib osutada kuuenda tuumakatsetuse ettevalmistamisele, edastas Johns Hopkinsi ülikooli veebileht 38 North.

«Selle tegevuse iseärasused kinnitavad arvamust, et Põhja-Korea jätkab põhjaportaali juures tuumakatsetuse jaoks tunneli kaevamist. Eeldatakse, et Punggye-ris võidakse kohe, kui tuumaseadeldis ja selle juhtimissüsteem on paigas, korraldada viivitamatult kuues tuumakatsetus,» kirjutati veebilehel.

Põhja-Korea polügoonil märgati seadmete ja materjalide ümberpaigutamist ladude piirkonnast abihoonetesse ja tunnelisse. Fotod, mida asjatundjad uurisid, tegi satelliit 7. märtsil.

Lõuna-Korea kaitseminister aga andis sõjaväele korralduse olla valvel ebastabiilset sise- ja välisolukorda ära kasutada üritava Põhja-Korea provokatsioonide puhuks.

Kaitseminister Han Min Koo hoiatas täna videokonverentsil väejuhte, et Põhja-Korea strateegilisi või operatiivprovokatsioone võib oodata iga hetk. Viimastel nädalatel on Põhja-Korea katsetanud ka ballistilisi rakette.

Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA avaldas pärast Lõuna-Korea konstitutsioonikohtu otsust president Park Geun-hye tagandamise kohta lühiteate, milles ennustatakse, et nüüd hakatakse Parki üle kohut mõistma nagu tavalise kurjategija üle.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles