Minister Palo ettevõtjatele: palgasurve pärast nutta pole mõtet, tõstame parem tootlikkust (6)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo Foto: Liis Treimann

Konverentsil «Tark tööstus: Industry 4.0 Eestis» ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo täna, et Eesti ettevõtjate konkurentsivõime parandamiseks tuleb keskenduda tootlikkuse tõstmisele. 

«Madalat palgataset taga nutta pole mõtet, see ei ole enam meie konkurentsieeliseks ega saa enam kunagi olema. Tuleb keskenduda sellele, mida saame muuta ja see on tootlikkuse tõstmine,» sõnas minister Palo. Ta lisas, et valitsus toetab ettevõtjaid, ent ei saa tööd nende eest ära teha.

«Valitsus on ette võtnud reforme, mis avaldavad positiivset mõju tööjõuturule. Me soovime jõuliselt edasi minna nullbürokraatia ja e-teenuste edendamisega. Lisaks oleme suurendamas investeeringuid infrastruktuuri ja elamumajandusse. Oleme valmis katsetama ka erisustega tööjõumaksudes,» loetles Palo.  

Minister Palo sõnul on tootlikkuse tõstmiseks ja majanduses kasvava digilõhe vähendamiseks hädavajalik, et erasektor järjest enam automatiseeruks ja digitaliseeruks. «Täna on Eesti tööstuse tootlikkust kõigest 55 protsenti Euroopa Liidu keskmisest. Kui see tõuseks keskmiseni, siis oleks Eesti SKP kolme miljardi euro võrra suurem ja selle mõju riigi eelarvele oleks omakorda ligi 1,5 miljardit.»

Konverentsil «Tark tööstus: Industry 4.0 Eestis» arutlevad tööstusettevõtete omanikud, juhid ja insenerid ning erialaliitude ja riigi esindajad, kuidas saaks riik kaasa aidata tööstuse automatiseerimisele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles