Kodu Grupp müüb äri- ja tootmiskrunte järelmaksuga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri tehnopark.
Jüri tehnopark. Foto: Helin Loik

Sellest sügisest on ettevõtetel Jüri Tehnopargis võimalik osta äri- ja tootmiskinnistu järelmaksuga ilma sissemakseta.


Tegemist on Eesti äripindade turul uudse tootega, mis võimaldab asuda ostu-müügihinda tasuma alles kahe aasta pärast.

Kodu Grupi tegevjuhi Urmas Niine sõnul tingis sellise teenusega turuletuleku pankade jäik laenupoliitika, mis ei võimalda ettevõtetel maa ostmiseks laenu saada. Ehkki maa ostmine on ainult üks osa kogu uue tootmishoone rajamise projektist, võib kogu projekt juba eos maa ostu taha pidama jääda.

Niine ütles, et näeb täna turul mitmeid huvilisi, kellel on vajadus uute tootmis- või laopindade järele, kuid tehingud takerduvad maa ostu rahastamise probleemide tõttu. Turgu elavdaks finantseerimistingimuste pehmendamine, kuid pangad sellist sammu veel teha ei soovi.

«Seega pakume oma klientidele ise võimalust saada omale sobiv nullsissemaksega. Kliendil on võimalik esimestel aastatel rahulikult tegeleda projekteerimise, ehitamise ja tehnoloogiaga, tasudes maa eest sel ajal ainult intressimakseid.»

Kodu Grupi hinnangul lahtub järelmaksuperioodi ajal kindlasti ka globaalsest finantsolukorrast tingitud ebakindlus, mis täna osal klientidel tehingu tegemise keeruliseks muudab.

«Oleme omalt poolt töötleva tööstuse ja ekspordi sektori kasvuks kõik tingimused loonud, nüüd ootame sama ka oma partneritelt ehituse ja projekteerimise alalt. Nii saaksime aidata kinnisvaraturul ja kogu majandusel madalseisust edasi liikuda,» ütles Niine.

Jüri Tehnopargis müüdavad kinnistud asuvad Tallinna-Tartu maantee ja Tallinna ringtee ristmiku läheduses, kruntide teenindamiseks vajalik infrastruktuur on valmis. Kruntide hinnatase algab 900 kroonist ruutmeetri eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles