Sahhalini elanikud on olukorra pantvangid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahhalini suurim linn Južno-Sahhalinsk.
Sahhalini suurim linn Južno-Sahhalinsk. Foto: SCANPIX

Sahhalini saare Poronaiski linna muusikakooli õpetaja Irina Korjagina tunnistas seoses maavärina ja tsunami põhjustatud õnnetustega Jaapani tuumajaamas, et riigi Venemaale kuuluva naabersaare Sahhalini elanikud on praegu olukorra pantvangid.

Korjagina sõnul poleks inimeste evakueerimine võimalik ning saare elanikud, kes pole ise jõudnud ära sõita, loodavad, et õnnetus läheb neist mööda, kirjutas Postimees.ru.

Seoses Jaapani tuumajaama probleemidega on Sahhalinil tugevdatud kiirguskontrolli, samuti olid saarel tunda maa-alused tõuked. «Üheksapalline maavärin on tõsine asi.»

Korjagina ei usalda Jaapani meedia väljastatud ametlikku informatsiooni. «Ega tõtt ei räägita, kuna kardetakse, et puhkeks paanika. Pileteid mandrile pole kuni 21. märtsi reisideni. Moskva pilet maksab 100 000 rubla (2500 eurot), aga isegi neid ei jätku. Seega erilist valikut pole, oleme olukorra pantvangid.»

Jaapanlased tema sõnul massiliselt Sahhalinile ei liigu. «Kuna lennujaamad on rusudes, on liikumine raskendatud.»

«Kanname näomaske, istume kodus. Poed ja apteegid on joodisisaldusega ravimites tühjaks ostetud. Hetkel puhub tuul meile soodsast suunast, aga kevad läheneb ja tuul pöördub,» sõnas Korjagina.

«Elu läheb ikkagi edasi. Laupäeval tuli meile konverentsile grupp Jaapanist. Esinesid kontserdil, laulsid ja nutsid. Hoolimata tragöödiast pidasid oma lubadust kohale tulla, selline rahvas nad ongi,» rääkis Korjagina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles