Postimees 1998. aastal: linnavolinikud Savisaare vastu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Priit Simson

Kolme Tallinna volikogu fraktsiooni esindajad esitasid eile umbusaldusavaldused volikogu esimehe Edgar Savisaare ja kolme keskerakondlasest abilinnapea vastu.

Koonderakondliku fraktsiooni Tallinn, Reformierakonna fraktsiooni ning Paremerakondade ja Mõõdukate fraktsiooni 33 liiget süüdistavad abilinnapäid Kalev Kallot, Peeter Kreitzbergi ja Mait Metsamaad tööga toimetulematuses.

Keskerakonna esimehele Savisaarele heidavad umbusaldusavalduse esitajad ette linnavolikogu ametnikkonna muutmist vaid Keskerakonna ideid propageerivaks aparaadiks.

Volikogu nõunikud ei esinda nende väitel niivõrd Tallinna esinduskogu kuivõrd Keskerakonda, tõlgendades volikogu tegevust ja otsuseid erakondlikust vaatevinklist.

«Abilinnapead peaksid rohkem tegelema linna protsesside juhtimisega,» ütles Koonderakonda kuuluv linnapea Ivi Eenmaa Postimehele.

Kallo, Kreitzberg ja Metsamaa avaldasid arvamust, et umbusalduse taga on Keskerakonna vastu suunatud poliitilised mängud.

«Põhiinitsiaator on linnapea Ivi Eenmaa, seda teavad kõik,» ütles Kallo Postimehele.

Abilinnapea Kallo ütles, et kavatseb Keskerakonna juhatuse koosolekul tõstatada küsimuse Koonderakonnaga sõlmitud koostööleppe katkestamisest. Kesk- ja Koonderakonna 1996. aasta sügisel sõlmitud koostöölepe tõi kaasa Reformierakonna lahkumise valitsuskoalitsioonist.

20.03.1998

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles