Kaalukas reisikirjeldus Aafrikast

Indrek Jääts
, etnoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Vähi «Ring ümber Aafrika»
Peeter Vähi «Ring ümber Aafrika» Foto: Raamat

Välisel vaatlusel jätab raamat usaldusväärse mulje: vastupidav köide, paksust jämedakoelisest papist kaaned, teemakohase võrdlusena kerkib silme ette teenekas ja töökindel maastur. Trükitud heale paberile, rikkalikult illustreeritud kvaliteetsete fotodega, ilusasti kujundatud (kujundaja Mart Kivisild). Raamat on suureformaadiline ja raskevõitu (1,05 kg) ning selle voodis lugemine nõuab väikest füüsilist pingutust, aga saab hakkama.

Teose kaalukus pole muidugi mõõdetav vaid kilogrammides. Reis, mida selles kirjeldatakse, oli ambitsioonikas ja suurejooneline, pikk ja raske. Arvatavasti ka väga kallis. Veidi üle nelja kuuga läbiti kahe maasturiga peaaegu 30 000 km ja 24 Aafrika riiki, alates Djiboutist ning lõpetades Marokoga.

Peeter Vähi raamat «Ring ümber Aafrika» on reisikirjeldus selle sõna otseses mõttes. Kui keegi elab kuskil võõrsil kuid või isegi aastaid ning kirjutab sellest raamatu, võib see olla väga huvitav ja põhjalik sissevaade kohalikesse oludesse, aga reisiraamat see ei ole, sest reisimine tähendab ikkagi liikumist, mitte paigal olemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles