Võitluses tuulepargi vastu lähevad käiku eksitavad pildid (12)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kruusi täpsustatud fotomontaaž peaks kujutama Hiiumaa Pikasääre rannikust 12 km kaugusel olevaid tuulikud, kuid ekspertide sõnul kujutab see tuulikuid, mis jäävad rannikust 2-6 kilomeetri kaugusele.
Kalle Kruusi täpsustatud fotomontaaž peaks kujutama Hiiumaa Pikasääre rannikust 12 km kaugusel olevaid tuulikud, kuid ekspertide sõnul kujutab see tuulikuid, mis jäävad rannikust 2-6 kilomeetri kaugusele. Foto: Kalle Kruus

Üle kümne aasta kestnud vaidlused, kas ja millistel tingimustel saaks Nelja Energia Hiiumaa loode- ja põhjarannikule Eesti esimese meretuulepargi rajada, on jõudnud niikaugele, et selle vastu võitlevad hiidlased püüavad kas tahtlikult või tahtmatult tõde moonutada.

3. märtsil avaldas Hiiu Leht hiidlasest hobifotograafi Kalle Kruusi arvamusloo ja fotomontaaži, kuidas võiks välja näha vähemalt 12 kilomeetri kaugusele Hiiumaa loode- ja põhjarannikust plaanitud Eesti esimene meretuulepark.

Pildid läksid hiidlaste seas kiiresti liikvele, tekitades vahetult enne projekti keskkonnamõju hindamise (KMH) avalikke arutelusid – mis toimusid 8. märtsil Hiiumaal ja 9. märtsil Tallinnas – palju poleemikat.

Nädal hiljem, 9. märtsil tunnistas fotomontaaži autor, kes on meretuulepargi vastane, et võis arvutustega eksitada, tuues tuulikud 30 protsendi võrra lähemale, kui nad tegelikult oleksid. Ka teatas ta, et ei luba Postimehel neid pilte avaldada, kuigi need on juba avaldatud nii Hiiu Lehes kui ka Maalehes, öeldes põhjenduseks, et ei ole teadlikult nõus eksitavat infot avaldama.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles