Elevandiluuranniku sõdurid tapsid opositsiooni tugipunktis 12 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi endine peaminister Alassane Ouattara.
Riigi endine peaminister Alassane Ouattara. Foto: SCANPIX

Elevandiluuranniku valitsusvägede vägivaldses rünnakus tapeti täna Abidjanis 12 inimest.

Jõuga võimul püsiv endine president Laurent Gbagbole ustavad väed ründasid välismaailma poolt presidendiks tunnistatud Alassane Ouattara tugipunkti, teatasid pealtnägijad AFPle.

«Nägin ühe naise ja 11 mehe surnukehasid väljaku ees. Oleme hetkel veel naabruskonnas laialipaisatud. Põgenesin lastega kodust,» sõnas üks Abobo äärelinna elanik.

«Mürsud langesid turu lähedale, nägime 12 surnut,» teatas teine elanik.

Surnukehade nägemist kinnitasid veel kaks pealtnägijat ning paljud arvasid, et hukkunute arv võib märksa suuremaks osutuda.

Elevandiluurannikul puhkes mäss pärast seda kui võimul oleva presidendi pooldajad keeldusid tunnistamast opositsioonipoliitiku valimisvõitu detsembris.

Gbagbo sõnul oli Ouattara võit eelmise kuu presidendivalimistel ebaseaduslik. Praeguseks on mõlemad mehed presidendiks vannutatud. Lääne-Aafrika riigipeade katse kaht rivaali lepitada lõppes tulemusetult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles