Mida teha kinkekaartidega, mida sa ei taha?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinkekaardid. Pilt on illustratiivne.
Kinkekaardid. Pilt on illustratiivne. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kinkekaart on üsna mugav kingitus, kuid saajal võib selle realiseerimine ununeda või ei leia ta valitud teenusepakkujalt midagi meelepärast.

Eriti piinlik on siis, kui näiteks taimetoitlasele kingitakse burgerikoha kinkekaart, kirjutab Don'tWasteYourMoney. Kui kinkekaart pole just väga äpardunud valik, siis ei pea selle saaja siiski solvuma, vaid võib püüda seda muul moel ära kasutada.

Anneta heategevuseks. Riide- või raamatupoe kinkekaarti võib rõõmustada näiteks abivajavatel lastel, kes saaksid selle abil endale uusi asju. Selleks siiski küsi esmalt, kas heategevusfond aktsepteerib kinkekaarte.

Müü need maha. Kui sa eelistaksid paremal juhul kingiks saada raha, võid kinkekaardi sotsiaalmeedias, kolleegide seas või muul müügiplatvormil maha müüa. Näiteks 20-eurose kinkekaardi võib müüki panna 10-15 euroga – nii teenid ise veidi raha ning selle ostja säästab oma plaanitavalt ostult samuti.

Kingi edasi. Samamoodi võib kinkekaardi anda kellelegi, kel seda tõesti vaja on ning keda see rõõmustab, või võtta kingiks kaasa sünnipäevale, kuhu ise järgmisena lähed. Nii on kindel, et kinkekaart leiab kasutust ega aegu ilma seda kasutamata.

Tagasta kaart müüjale. See ei pruugi alati õnnestuda, kuid proovida ju võib. Näiteks Starbucks võtab kinkekaardi tagasi, kui sul on ette näidata selle ostmist tõendav tšekk. Siiski, et mitte kinkija tundeid riivata, võiks see samm jääda viimaseks variandiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles