Emakeelepäev tipnes luuletaja juures

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaak Petersoni kuju, mis on valminud Jaak Soansi ja Allan Murdmaa koostöös, ei olnud laulukoori ja kümnete üritusele tulnud koolinoorte tagant kaugemale täies pikkuses nähagi. Ülal paremal linnakirjanik Kristiina Ehin.
Kristjan Jaak Petersoni kuju, mis on valminud Jaak Soansi ja Allan Murdmaa koostöös, ei olnud laulukoori ja kümnete üritusele tulnud koolinoorte tagant kaugemale täies pikkuses nähagi. Ülal paremal linnakirjanik Kristiina Ehin. Foto: Sille Annuk

​Tartu linnakirjanik Kristiina Ehin saatis laiali teate, mille kohaselt Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi eestvedamisel jätkub hea tava kohtuda emakeelepäeval, 14. märtsil Kristjan Jaak Petersoni kuju juures Toomel, et tervitada eesti esimest luuletajat tema sünnipäeval. Üleskutse langes soodsale pinnale: kuju ümber kogunes eile pärastlõunal kümneid ja kümneid enamasti noori ja rõõmsaid tartlasi.

Kristiina Ehini kõrval võtsid sõna linnapea Urmas Klaas ning Petersoni gümnaasiumi õpilasesinduse president Andrus Punt.

Petersoni poole pöördudes ütles president Punt, et luuletaja jäägitu usk, et eesti keelest saab suur kultuurkeel, mis meie rahva suureks teeb, on peamine põhjus, miks me Petersoni sünnipäeval tema juures oleme ja emakeelepäeva tähistame. «Armastame ja väärtustame eesti keelt vähemalt sama palju, nagu armastas ja väärtustas võõral maal võõra emakeelega üles kasvanud Kristjan Jaak Peterson,» ütles Andrus Punt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles