Video! Rahvusvaheline gurmeeüritus Good France toimub Eestis juba kolmandat korda! Tõtake nautima!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal toimub Eestis juba kolmandat korda rahvusvaheline gurmeeüritus Good France.

Põnev gurmeeüritus Good France Prantsuse Tallinna residentsis,  
keskel Prantsuse suursaadik Claudia Delmas-Scherer
Põnev gurmeeüritus Good France Prantsuse Tallinna residentsis,   keskel Prantsuse suursaadik Claudia Delmas-Scherer Foto: Erlend Štaub

Tänavu osaleb sellel 12 Eesti restorani Tallinnast, Tartust, Haapsalust ja Pärnust.

Seoses sellega korraldas Prantsuse suursaatkond 14. märtsi õhtupoolikul vabas vormis pressiürituse, mis päädis prantsuse veinide degustatsiooniga. Mõnusal olengul osales ka Prantsuse suursaadik Claudia Delmas-Scherer, kes tutvustas selle aasta Good France’i eripära ning sellel osalevate restoranide peakokki ja restoranipidajaid

Foto: Erlend Štaub

Kokad rääkisid, miks nad Good France’il osalevad ning laiemalt ka prantsuse köögist ning selle kohast Eesti ja maailma toidukultuuris.

Prantsuse veini- ja toidusõpradel oli suurepärane võimalus kohtuda Good France’i kõikide osapooltega.

Foto: Erlend Štaub

21. märtsil tähistab enam kui 2000 restorani 150-st riigist prantsuse gurmeepäeva.

Inspiratsiooni gastronoomiasündmuse korraldamiseks said «Gout de France’i» korraldajad aastatel 1912–1914 toimunud epikuurlaste õhtusöökidest -«Diners d’Epicure», mille idee pärines tolle aja Prantsusmaa kuulsaimalt peakokalt Auguste Escoffier’lt. Eelmisel aastal osales Eestist 13 restorani, olles seega aktiivseimate osalejate hulgas.

Gurmeepäeva õhtusöögiga tõstavad peakokad au sisse prantsuse köögi erilisuse ning uuenemisvõime, unustamata samas traditsioonilisi väärtusi nagu jagamisrõõm ja austus keskkonnasõbraliku ja tervisliku toidu vastu.

Foto: Erlend Štaub

Eesmärgiks on prantslasliku eluviisi ja piirkondlike toiduainete tutvustamine.

25% turistidest külastavad Prantsusmaad eelkõige suurepärase köögi pärast ning prantsuse traditsiooniline õhtusöök on kantud ka UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja.

Goût de France/Good France menüü koosneb aperitiivist suupistetega, eelroast, ühest või mitmest põhiroast, juustuvalikust ning magustoidust prantsuse veinide ja šampuse saatel.

Menüüsid hindab ja osalejate nimekirja kinnitab rahvusvaheline peakokkade žürii eesotsas peakokk Alain Ducasse’iga.

Rohkem infot Good France’i gurmeeürituse kohta leiad SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles