Fotod ja video: tankitõrjujad harjutasid soomukite hävitamist (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. jalaväebrigaadi tankitõrjekompanii harjutas kaitseväe keskpolügoonil koos USA soomuskompanii tankide Abrams ja jalaväe lahingumasinatega Bradley tankitõrjerelvadest laskmist.

Keskpolügoonil lõpeb täna 1. jalaväebrigaadi tankitõrjekompanii ajateenijate ja USA 68. soomusrügemendi kolmepäevane soomusüksuse ja tankitõrjemeeskondade koostööharjutus, millest võtab osa üle kahesaja kaitseväelase Eestist ja USAst.

«Selline õppus on tankitõrjekompanii kaitseväelastele ainulaadne ja kindlasti õpetlik kogemus,» ütles tankitõrjekompanii ülem major Hannes Meimre.

Tema sõnul aitab õppus 1. jalaväebrigaadi tankitõrjesuuna ajateenijatel lahingus paremini arvestada liitlaste raskerelvastuse kasutamise võimalustega, sest harjutusel toetasid neid USA tankid Abrams ning jalaväe lahingumasinad Bradley.

Tankitõrjekompanii relvameeskonnad harjutavad soomustehnika hävitamist nii raketisüsteemist Milan kui ka 2015. aastast Eesti kaitseväe relvastuses olevast tankitõrjeraketisüsteemist Javelin.

Esmaspäeval alanud harjutus tähistab tankitõrjekompanii jaoks ühtlasi jaokursuse lõppu, märtsi lõpus algab õppusega Kevadtorm 2017 lõppev rühmakursus.

Tankitõrjekompanii ülesanne on toetada 1. jalaväebrigaadi allüksusi võitluses vastase soomustehnikaga. Tankitõrjekompanii on üksikkompanii, selle ülem allub vahetult 1. jalaväebrigaadi ülemale. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles