«Vahetund Postimehega»: Reformierakonna tegevus opositsioonis on nõrk ja sihitu

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Kaju ja Janek Mäggi hooaja esimeses saates «Vahetund Postimehega». Foto on illustratiivne.
Andreas Kaju ja Janek Mäggi hooaja esimeses saates «Vahetund Postimehega». Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Ajendatult värsketest küsitlustulemustest, heidab «Vahetund Postimehega» pilgu erakondade populaarsusreitingutele ja viimastele arengutele Eesti sisepoliitikas. Stuudios on kommunikatsiooniekspert Janek Mäggi, politoloog Tõnis Saarts, Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar ja reporter Madis Vaikmaa.

Saatekülaline, politoloog Tõnis Saarts põhjendas 6-protsendilist toetust nautiva IRLi jätkuvat eksistentsi kogenud poliitikute ja tugeva organisatsiooniga. «Nii Vabaerakond kui ka IRL on maailmavaatelistes eneseotsingutes. Aga IRLil on kaks trumpi, mida Vabaerakonnal pole. Esiteks on IRLil tugev ja töötav kohalik organisatsioon ning see on eriti tähtis kohalikel valimistel. Teiseks, me teame, et erinevalt Vabaerakonnast saavad IRLi inimesed poliitika kujundamisega hakkama, sest neil on kogemused ja oskused,» ütles Saarts.

Mis puudutab 26-protsendilise toetusega Reformierakonda, siis tundub, et poliitikud pole opositsioonis olemisega veel kohanenud. «Reformierakonna toetusel ei olegi justkui midagi viga, aga kui me vaatame erakonna tegevust opositsioonis, siis selle kohta võib küll öelda vähemotiveeritud, nõrk ja sihitu,» ütles Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar.

Teine saatekülaline, kommunikatsiooniekspert Janek Mäggi meenutas seepeale Reformierakonna poliitiku Meelis Atoneni sõnu, kes on öelnud, et tegutseda tuleb vahetult enne valimisi. Teisisõnu – valimiste vahelisel ajal pole reitinguga suurt midagi peale hakata.

Seda, kas opositsiooni roll ei peaks olema valitsuse tasakaalustamine ja kuidas Reformierakond oma ülesandega hakkama saab, kuulete juba Kuku raadio koduleheküljelt leitavast podcastist või siin samas asuvast pleierist:

«Vahetund Postimehega» on Kuku raadio eetris igal kolmapäeval kell 13-14. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles