Edgar Savisaar: minu kandideerimine kohalikel valimistel sõltub tervisest (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Jaanus Lensment

Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar teatas sotsiaalmeedias, et ta tahaks sügisestel kohalikel valimistel kandideerida, kuid kõik sõltub siiski tema tervislikust seisundist.

Edgar Savisaare poeg, riigikogu keskfraktsiooni aseesimees Erki Savisaar kinnitas täna hommikul ERRi raadiouudistele, et tema isa kandideerib kohalikel valimistel Lasnamäel. «Minu teada on ta piirkonnas seda soovi avaldanud ja piirkonna juht on seda kinnitanud,» ütles Erki Savisaar, vahendas ERR.

Seda, millisel kohal partei endine esimees Lasnamäel kandideerida soovib, ei ole Erki Savisaare sõnul arutatud. «See on piirkonna otsustada ja ma arvan, et nad teevad hea valiku,» lausus ta.

Siiski arusaamatus

Kella 13 paiku teatas aga Erki Savisaar pressiteate vahendusel, et tema kinnitus Edgar Savisaare kandideerimise osas oli arusaamatus ning viimase kandideerimine sõltub siiski tema tervisest.

Erki Savisaare ütles, et tema kommentaar Edgar Savisaare kandideerimisest ajakirjandusele tulenes temale öeldust, et Lasnamäe piirkonnale on Edgar Savisaar sellist soovi avaldanud. 

«Olen alati öelnud, et isa kandideerimine sõltub tema enda otsustest ja tervisest. Minu nii-öelda kinnitus tulenes teadmisest, et Edgar Savisaar on Lasnamäe piirkonnale oma kandideerimisest teada andnud. Praeguseks on teada, et see nii ei ole,» selgitas Erki Savisaar tekkinud segadust.

Ka Edgar Savisaar tegi täna üle pika aja Facebookis postituse, milles teatas, et ta tahakas küll kohalikel valimistel osaleda, kuid kõik sõltub siiski tema tervislikust seisundist.

Keskerakonna Lasnamäe piirkonna juht Olga Ivanova kinnitas samuti täna varem BNSile, et Edgar Savisaar kandideerib valimistel. «Jah, ta ütles, et lisage minu nimi nimekirja,» ütles Ivanova. Ent endise parteijuhi kandideerimise asjaolusid ta täpsustada ei soovinud.

Samas ütles Keskerakonna peasekretär Jaak Aab, et tal puudub igasugune teave Edgar Savisaare kandideerimise kohta. «Teisipäeval oli Tallinna Lasnamäe osakonna juhatuse koosolek ja seal ei räägitud sõnagi Edgar Savisaare kandideerimisest,» sõnas ta.

Ratas: Savisaar on oodatud kandideerima

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles täna valitsuse pressikonverentsil küsimustele vastates, et on Savisaarega tema võimalikust kandideerimisest vestelnud mitu korda ja Savisaar on ka talle öelnud, et see on seotud tema tervisega.

Ratase sõnul on Savisaar oodatud soovi korral erakonna nimekirjas kandideerima. «Loomulikult on ta oodatud kandideerima, aga igale inimesele me peame andma õiguse, kui need on tervislikud aspektid,» ütles ta.

Keskerakonna Lasnamäe piirkond on valinud esinumbriks praeguse Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti.

Veel eelmisel nädalal ütles Erki Savisaar ETV saates «Ringvaade», et Edgar Savisaar ei ole kandideerimist otsustanud. Ta märkis, et Edgar Savisaare otsus sõltub tema tervisest ja kuna valimisteni on umbes pool aastat, siis aega mõtlemiseks ja otsustamiseks on.

Kuu alguses ütles Keskerakonna pressiesindaja Andre Hanimägi Postimehele, et Edgar Savisaar ei ole kandideerimiseks soovi avaldanud. «Oleme lähtunud sellest, et tal tuleb oma tervisega tegeleda. Saladus ei ole ka see, et hetkel on keerulised ajad seoses kohtuistungitega. Aga erakond on öelnud, et kindlasti on Savisaare kandidatuur oodatud,» ütles ta.

Loe lisaks:

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles