Suurepärane savikunst

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus «Euroopa kultuurielu keraamikas – barokist tänapäevani» 
Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis 26. märtsini.
Näitus «Euroopa kultuurielu keraamikas – barokist tänapäevani» Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis 26. märtsini. Foto: Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum

Varem polegi Eestis olnud nii ulatuslikku ajaloolise keraamika väljapanekut kui praegu Tallinnas Faenza rahvusvahelise keraamikamuuseumi direktori Claudia Casali kureeritud rändnäitus. 

Nagu pealkirigi ütleb, käsitleb ligi 200 eset koondav ekspositsioon meie maailmajao ühtset keraamikatraditsiooni ajast, mil see laiemalt levima hakkas, ehk 17. sajandist, barokist tänapäevani. Taiesed on valitud üheksast rahvusvaheliselt tuntud, Euroopa kohalikule keraamikale keskendunud muuseumist.

«Euroopa kultuurielu keraamikas – barokist tänapäevani» kataloogi kaanetaieseks on sakslase Anton Büschelbergeri disainitud ja 1920ndate elustiiliga sobituv figuraalkompositsioon «Tšaarlstoni tantsijad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles