Nädalaga võeti vabadus viielt paadunud liikluskurjategijalt (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodik. Pilt on illustratiivne.
Roolijoodik. Pilt on illustratiivne. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

See nädal on liikluskuriteos kahtlustatavana võetud Harjumaal vahi alla viis inimest, teatas prokuratuur.

Esmaspäeval taotles prokuratuur kohtult 41-aastase mehe vahistamist, kes oli ka eelmisel kevadel kriminaalses joobes autot juhtinud ja selle eest karistada saanud. Seekord tabati ta kesklinnas Suur-Ameerika tänaval, kus tal oli enam kui kahepromilline joove. Pärast politseisse toimetamist ta enda sõnutsi küll mäletas napsitamist, kuid autoga sõitmine talle meelde ei jäänud – pilt tuli uuesti ette alles siis, kui teda politseibussis jaoskonna poole viidi.

Teisipäeval taotles prokuratuur maakohtult 37-aastase mehe vahi alla võtmist. Mees on varasemalt korduvalt karistatud ilma juhilubadeta sõitmise eest. Varasematest karistustest pole ta õppust võtnud, vaid pigem vastupidi – kui ta esmaspäeval taaskord roolist tabati, esitas ta politseinikule võõra juhiloa. Viimase kuriteo pani mees toime ajal, mil tema suhtes juba oli käimas kriminaalmenetlus süstemaatilise lubadeta juhtimise, joobes mootorsõiduki juhtimise, võõra juhiloa esitamise ning ka narkokuriteoga seoses.

Kolmapäeval taotles prokuratuur ühe narkojoobes autot juhtinud mehe vahistamist. 32-aastane mees oli varem roolist tabatud narkojoobes ja selle kohta ta tuligi politseisse ütlusi andma. Kohale sõitis mees oma BMWga ja kohe ülekuulamise alguses andis ta oma olemisega politseiametnikele põhjust viia ta jälle Wismari haiglasse narkoekspertiisi. Seejärel taotles prokuratuur juba mehe vahistamist.

Täna taotles prokuratuur 32-aastane mehe vahistamist, keda oli aasta tagasi karistatud joobes juhtimise ning peksmise eest. Hetkel on mehel ka katseaeg, kuid see ei takistanud tal eile õhtul ilma lubadeta ja purjus peaga Mercedese rooli istumast. Uute kiusatuste vältimiseks võttis kohus ta eeluurimise ajaks vahi alla.

Samuti taotles prokuratuur kohtult veel kaheks kuuks vahistamise tähtaja pikendamist 69-aastase liiklusrikkuja suhtes. Mehele esitati kahtlustus joobeseisundis väga raskete tagajärgedega avarii põhjustamises.

Paarsada meetrit sõitu

Kahtlustuse järgi kaldus ta joobeseisundis vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku kahe autoga. Mees oli enda autos üksi ja ise viga ei saanud, kuid teistes autodes olnud kokku neljast inimest kolm said eluohtlikke vigastusi. 69-aastane mees on ka varem kriminaalses joobes autot juhtinud.

Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Rainer Amuri sõnul on murettekitav see, kui kergekäeliselt seavad mõned inimesed ohtu nii enda kui kaasliiklejad. Selline nädal on tema sõnul kahjuks tavapärane.

«Ikka ja jälle tabatakse roolist inimesi, keda on ka varem joobes juhtimise eest karistatud. Politsei reageerib teatele võimaliku joobes juhi kohta väga kiiresti, sest õnnetuse võivad nad põhjustada iga hetk. Näiteks 69-aastane mees tegi väga raskete tagajärgedega avarii vaevu paarsada meetrit pärast sõidu alustamist,» ütles Amur

Prokurör tõdes, et valdavalt on tegemist alkoholiprobleemiga inimestega, kes pole varasematest ja leebematest karistustest õppust võtnud ja oma probleemiga tegelenud. «Sellistel puhkudel on ilmselge, et kõigi liiklejate turvalisuse tagamiseks on ainus võimalus nende ühiskonnast eraldamine. Sellist praktikat jätkame ka edaspidi,» lisas Amur.

Harju maakohus mõistis sel nädalal ligi kaheks aastaks vangi veel 30-aastase Vladimiri, kes on ka varem korduvalt kõiksugu erinevate liiklusrikkumiste eest nii väärteo kui ka kriminaalkorras karistatud, kuid õigeid järeldusi pole sellest veel teinud. Eelmise aasta detsembris peatati Maardus BMW, mille roolis istus Vladimir – nagu varasemaltki, siis juhilube tal endiselt ei olnud ning jälle oli ta amfetamiinijoobes. Sedapuhku selgus, et ta oli ka oma tuttava auto sõitmiseks võtnud ilma viimase loata. Maakohus leidis, et järgmise ühe aasta ning 11 kuud peab Vladimir vangis veetma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles