Kuressaarde tuleb riigigümnaasium

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva riigigümnaasium alustas tööd uues majas.
Põlva riigigümnaasium alustas tööd uues majas. Foto: Sille Annuk

Saare maakond on viimane maakond, kus tänaseni ei oldud riigigümnaasiumi rajamises kokku lepitud. Täna sõlmitakse riigigümnaasiumi rajamise leping.

«Haridus- ja Teadusministeeriumil on seadusest tulenev kohustus käivitada igas maakonnas riigigümnaasium. Mul on väga hea meel, et riigi valmisolekule on nüüd lisandunud ka Kuressaare linna tahe ja täna sõlmitava lepinguga väljendame mõlemapoolset soovi riigigümnaasium asutada,» sõnas minister Mailis Reps.

Läbirääkimiste käigus selgitatakse välja õppehoone asukoht ja ehituse maht, õppekohtade vajadus, samuti kehalise kasvatuse ja spordiga tegelemise võimalused.  Seejärel sõlmivad pooled üksikasjaliku kokkuleppe, milles määratletakse õppehoone asukoht, õppekohtade arv ja riigigümnaasiumi tegevuse alustamise ajakava.

2016/2017. õppeaastal õpib Saare maakonnas statsionaarses õppes 539 gümnasisti, neist 478 Kuressaares. Loodav riigigümnaasium on mõeldud nii Kuressaare linna kui kogu Saare maakonna õpilastele.

Riigigümnaasiumide rajamist rahastatakse riigieelarvelistest ja Euroopa regionaalarengu fondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles