Linnugripp on Eesti sisse piiranud. Tõveoht surub sulelised vangistusse

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estfarmis on faasanid, paabulinnud, tuvid ja pardid nõuetekohastes aedikutes, kuid ka sobivad tarad ei pruugi gripiviirust eemal hoida. Estfarmi juht Janek Prits on enim mures oma faasanite pärast, keda pole võimalik gripiohu vältimiseks ruumidesse paigutada.
Estfarmis on faasanid, paabulinnud, tuvid ja pardid nõuetekohastes aedikutes, kuid ka sobivad tarad ei pruugi gripiviirust eemal hoida. Estfarmi juht Janek Prits on enim mures oma faasanite pärast, keda pole võimalik gripiohu vältimiseks ruumidesse paigutada. Foto: Sille Annuk

Veterinaar- ja toiduamet andis eile teada, et Eestile on lähenemas linnu­gripp ning seetõttu ei tohi 1. aprillist Eestis kodulinde vabalt väljas pidada. «Kodulinde tohib pidada väljas ainult juhul, kui lindude pidamisala on ümbritsetud aiaga ja kaetud võrguga,» teatas veterinaar- ja toiduamet.

Nõuded juba täidetud

Kuigi paljudele linnukasvatajatele tuli see uudisena, ei muretse enamik neist seetõttu oma suleliste pärast ning veterinaarameti ette nähtud tingimused on juba teadlikel linnukasvatajatel varem täidetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles