Kohus lükkas GAGi laienemise vastaste kaebuse tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi gümnaasiumi põhikool hakkab tegutsema Vana-Kalamaja tänaval.
Gustav Adolfi gümnaasiumi põhikool hakkab tegutsema Vana-Kalamaja tänaval. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna halduskohus tagastas Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) lastevanemate esitatud kaebuse Tallinna linna vastu läbivaatamatult ja jättis nende esialgse õiguskaitse taotluse rahuldamata.

Kaebus oli esitatud seoses GAGi ümberkujundamise, kooli õpilaste arvu olulise suurendamise ning kooli kaheks jaotamisega, mis tähendaks esimeste kuni kuuendate klasside õppetöö üleviimist ajaloolisest koolimajast Kalamajja, teatas GAGi vilistlaskogu juhatuse esimees BNSile.

Kohus nõustus kaebajatega, et oluliste otsuste tegemisel kooli tegevuses tuleb läbi viia korrakohane ja kaasav menetlus ning kindlasti küsida arvamust puudutatud isikutelt ja kooli organitelt. Praegusel hetkel ei ole kohtule teadaolevalt otsustatud, kas GAGi õpilased alustavad sel aastal kooliteed aadressil Vana-Kalamaja tänav 9 või mitte. Kõnealusel aadressil asuv koolihoone on renoveerimisel ning õppetöö alustamine viidatud aadressil ei ole veel kindel.

Seega leidis kohus, et kaebajate õiguste kaitseks on võimalusi ka kohtuväliselt ning selleks on eelkõige õigus nõuda kooli pidajalt õiguspäraste menetluse läbiviimist. «Kaebajatel ei ole õigust nõuda, et kooli tegevuses ei toimuks muudatusi, kuid neil on õigus olla muudatustest teavitatud ja ulatuslikku kaalutlusruumi ning paljusid isikuid puudutavate otsuste tegemisel kaasatud,» märkis kohus.

«GAGi lastevanemate vastuseis Tallinna linna poolt ette võetud sammudele seisneb enamas kui emotsioonis ning selleks on põhjendatud mure oma laste heaolu, hariduse ja GAGi tuleviku pärast,» kommenteeris kaebust lapsevanemaid esindav vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets. Tema sõnul ei ole kohtusse pöördunud lastevanemate sooviks takistada õppehoone rajamist aadressile Vana-Kalamaja tänav 9 ning esitatud kaebus seda mingil moel ka ei piira. Kohtule esitatud kaebus on Mägi-Rohtmetsa sõnul suunatud tegevustele, mis puudutab üksnes GAGi laiendamist ning sellega seonduvaid menetlusi.

Linna praeguse tegevusplaani kohaselt viiakse GAGi praegusest koolikompleksist välja esimene ja teine kooliaste ning luuakse täiendavaid õppekohti, mis kasvatab kooli peaaegu kaks korda suuremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles