Kelly Sildaru: kui mulle miski ei meeldi, siis ma seda lihtsalt ei tee

Anu Saagim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru võitis Norra X-mängudel hõbemedali.
Kelly Sildaru võitis Norra X-mängudel hõbemedali. Foto: Tairo Lutter

Kelly Sildaru (15) on eesti vigursuusataja. Ta on esimene eestlasest X-Mängude võitja ja maailma noorim kahekordne X-Mängude võitja.

Kelly spordisaavutused on tema peale tõmmanud Eesti meedia ja avalikkuse suure tähelepanu. Tema isa Tõnis Sildaru on öelnud ühes intervjuus, et Kelly meediat eriti ei jälgi, tänu millele on tal säilinud lapsepõlv.

Elu24 tegi Kellyga kiirintervjuu enne tüdruku lennuki peale minekut, mis viib ta juba järgmistele võistlustele Šveitsis.

Kelly, kas mäletad päeva, mil sind esimest korda suusamäele viidi?

Ega eriti ei mäleta küll, sest suusamäele viidi mind juba kaheselt. Ühel hetkel olin lihtsalt mäe otsas ja hakkasin sõitma. Ja seda loomulikult tänu minu isale, kes armastab väga suusatamist.

Miks valisid või valiti sulle just suusad, mitte lumelaud, mis samuti väga popp? Kas lauaga ka sõita oskad?

Suusad saidki seepärast valitud, et isa juba suusatas ja õpetas mind ka. Lumelauaga meeldib mulle väga sõita, aga kui peaksin valima, siis ikka suusad.

Mida sulle üldse kohe teha ei meeldi, aga sa pead?

Mul polegi selliseid asju eriti. Kui miski ei meeldi, siis ma seda lihtsalt ei tee.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Kui sa saaksid olla loom, siis milline? Miks?

Ilmselt oleksin koer või hobune. Koerad mulle väga meeldivad. Kui ma ei peaks nii palju reisima, siis mul oleks kodus kindlasti väike španjel. Loomulikult saab tänapäeval lemmikloomi hõlpsasti reisile kaasa võtta, aga kuna mul on ka sihtkohtades väga tihedad treening- ja võistlusgraafikud, siis ega mul lemmiku jaoks aega ei jaguks.

Kui sa saaksid minna kuule elama, kas läheksid? Mis tingimustel?

Läheksin kuule elama ainult sel juhul, kui saaksin oma pere ja sõbrad kaasa võtta.

Kas maaväine elu/UFOd on sinu arvates olemas?

Nii ja naa...

Foto: Tairo Lutter

Kas pidev reisimine ära ei väsita? Sinu lemmikuim koht, kuhu läheksid iga kell tagasi.

Ei, reisimine mind ei väsita. Nii tore on uusi kohti avastada, kus ma varem käinud pole. Täna näiteks sõidame Šveitsi ja kohta, kus ma varem pole olnud. Samuti ootab aprillis ees põnev reis Itaaliasse ning samuti kohta, kus ma varem pole käinud. Aga lemmikuteks on kindlasti Ameerikas üks suusakeskus nimega Keystone, sest seal on hästi palju käsipuid, kus saab põnevaid hüppeid harjutada. Ja teine lemmik on Uus-Meremaal, Cardrona suusapark. Sinna läheksin ka iga kell tagasi.

Kuidas sul koolis läheb? Kas suudad treeninguid ja õppimist balansis hoida?

Koolis on mul neljad-viide. Õpetajad suhtuvad ka minu reisimisse väga positiivselt. Saan alati kaasa hulga õppematerjali ja naastes tuleb siis ära teha kõik tunnikontrollid ja kontrolltööd. Saan hakkama.

Milline näeb/näeks välja sinu unistuste päev?

Täiesti tavaline. Ärkan hommikul, söön, teen trenni, käin vanavanematel külas, siis jälle söön ja magama.

Kui tervislikult sa toitud, kas hamburger on tipp-sportlasele lubatud?

Söön kõike ja dieeti ei pea. Püüan rämpstoitu mitte süüa, aga jah, burgerid maitsevad vahel ikka üpris hästi. Ja šokolaad ka.

Kui sa peaksid trikisuusatamise asemel valima endale ükskõik millise teise hobi, siis mis see oleks ja miks?

Ma ei usu, et ma midagi muud suudaksin valida. Ratsutamist olen proovinud, aga ma ei usu, et teeksin seda sama innukalt, kui suusatamist. Vanematega koos käin vahel golfi mängimas, see on päris tore.

Kas sa oled hea meelega vanem õde? Milline vanem õde sa oma vennale oled?

Mul on väga hea meel, et mul vend on, aga vahel unistan, et ka mul oleks suurem õde või vend. Väikevennaga saame üpris hästi läbi. Loomulikult me kiskleme ja vaidleme vahel. See puudutab nii sporti, kui ka isiklikke asju. Viimasel ajal olen siiski märganud, et ma enam ei viitsi isegi vaidlema hakata, kui tema jaurama hakkab. Lasen olukorral lihtsalt rahuneda.

Foto: Tairo Lutter

Millele sa mõtled kui võistlustel käib stardipauk ja sa sõitma lähed?

Hetk enne startimist mõtlen ainult sõidu peale, käin üksipulgi veel mingid detailid peas läbi ja start!

Meie imetleme teleri ja veebi vahendusel sinu ägedaid trikke, aga need on ju ohtlikud lennud. On sul olnud ka traumasid?

Korra oli mul rangluu katki ja kahel korral on murdunud ka pöidlaluu. Õnneks tõsisemaid vigastusi pole olnud. Hirmu ma ei tunne. Olen kõiki trikke nii kaua ja põhjalikult harjutanud, et pole põhjust karta. Võib-olla ainult siis, kui proovin mingit täiesti uut trikki, siis on võib-olla väike värin naha vahel.

Mida ütleksid noortele, kes unistavad samasugusest tähelennust nagu sina?

Lihtsalt mine ja tee seda, mis meeldib ja tee seda täiega!

Aitäh, Kelly!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles