Lihatööstus mõtleb kanakasvanduse rajamisele

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanala.
Kanala. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Saaremaa Lihatööstus tõi hiljuti müügile pakendatud kanalihatooted. Kui neid saadab müügiedu, plaanib tööstus tühjana seisva kanatsehhi taas kasutusele võtta.

Lihatööstuse juhatuse esimehe Kristjan Leedo sõnul ulatub mõte kanalihatooted müügile tuua tegelikult pikema aja taha, kirjutab Saarte Hääl. Lihatööstuse hoovil on vanast ajast eraldi kanalihatootmise tsehh, mis on pikemat aega seisnud tühjana.

«Otsisime kedagi, kes meie kaubamärgi all toodaks ja kelle kvaliteet oleks meile sobiv,» sõnas tööstuse juht. Partner leiti Lätist. SLT kvaliteedikontrollid on koostööpartneri kvaliteedi hinnanud parimaks praegu turul pakutavatest.

Kui otsus peaks langema oma kanakasvanduse rajamise kasuks, ei välista Kristjan Leedo ka võimalust, et tööstus ostaks linde kokku kohalikelt erakanakasvatajatelt. Nii nagu mõnikümmend aastat tagasi tehti. See annaks saarlastele ehk julgust juurde taas lihalinde kasvatama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles