Colombiat ärritab Venezuela sõdurite viibimine nende territooriumil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia president Juan Manuel Santos kohtus neljapäeval pealinnas Bogotás välisminister Maria Angela Holguini, kaitseminister Luis Carlos Villegase ja riigipolitsei ning armee kõrgete ametnikega, et arutada teateid Venezuela sõdurite väidetavast viibimisest nende territooriumil.
Colombia president Juan Manuel Santos kohtus neljapäeval pealinnas Bogotás välisminister Maria Angela Holguini, kaitseminister Luis Carlos Villegase ja riigipolitsei ning armee kõrgete ametnikega, et arutada teateid Venezuela sõdurite väidetavast viibimisest nende territooriumil. Foto: AFP / Scanpix

Colombia esitas neljapäeval naaberriigile Venezuelale jõulise protestinoodi seoses viimase sõjaväeliste üksuste viibimisega nende territooriumil ning saatis kõnealusesse piirkonda oma sõdurid.

Vaid poole aasta eest asusid riigid taasavama oma piiri vahepealse, enam kui aasta kestnud julgeolekualase tüli järel.

Colombia president Juan Manuel Santos ütles, et oli rääkinud vahejuhtumist Venezuela kolleegi Nicolas Maduroga. Santos väljendas Madurole pahameelt, et Venezuela sõdurid olid jäänud alates teisipäevast laagrisse Colombia piirialal Arauca regioonis.

Veidi aja pärast olid Venezuela sõdurid Santose sõnul taandunud, ent mitte enne, kui kahe naabri vahel oli tekkinud pingeline olukord.

"Ütlesin (Madurole), et olukord on Colombia jaoks täiesti vastuvõetamatu," ütles Santos pärast oma kaitsejõudude ülematega kohtumist. "Ta kinnitas mulle, et oli andnud korralduse sõduritele taanduda Colombia territooriumilt."

Arauquita linn on strateegiliselt tähtis punkt kahe riigi vahelisel raskesti kontrollitaval piirialal, asudes maanteel, mis ühendab Kariibi merd Vaikse ookeaniga.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles