Raeküla kool kohtus vaheaja eel kirjanikuga

, õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidi Vallik.
Aidi Vallik. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Raeküla kooli 5.-9. klassi õpilased käisid veerandi lõpus nii raamatukogutunnis Pärnu keskraamatukogus kui kohtusid kirjanik Aidi Vallikuga.
 

Raamatukogutund keskraamatukogus oli tavaline neile, kes seal pidevalt käivad, kuid uudne neile, kes ei olnud sinna sattunud.

Kõige rohkem huvi pakkus muusikaosakond oma helikuulamisvõimalustega. Raamatukogu koduleht oli küll paljude jaoks tuttav, aga suurt osa sellel leiduvast informatsioonist ei osata sageli kasutada. Avariiulitel pakkusid kõige enam huvi laste- ja autoraamatud. Raamatukogu lugemissaali mõnus õhkkond kutsus riiulitelt raamatuid otsima.

3. veerandit jäi lõpetama kohtumine „päris kirjanikuga”, nagu viiendikud Aidi Valliku kohta ütlesid. Kirjanikul oli lastele jätkuvalt palju öelda. Huvitav oli tema kõige tuntuma raamatu „Kuidas elad, Ann?” sünnilugu.

Enne seda, kui Vallik alustas tegutsemist vabakutselise kirjanikuna, töötas ta eesti keele õpetajana. Tema õpilased väitsid, et noorteraamatud on igavad ega paku huvi. Küsimuse peale, mis peab heas raamatus olema, ütlesid nad: surm, seks, alkohol ja  keegi peab osutuma kellekski teiseks. Mõni aasta hiljem ilmuski selline raamat 14aastase Anni elust.

Nii mõnigi Anni-raamatute kohta käinud küsimus sai kohtumisel vastuse. Mõnele lapsele jäi meelde, et kirjanikul on kodus üks Ott, kaks kassi, kaks koera ja tütar Mari.

Teistele oli üllatuseks, et Aidi Vallik on saate „Saladused” stsenarist ja lugenud seetõttu läbi palju kurbi kirju. Kõige rohkem saadetakse „Saladustesse” vägivallaga seotud lugusid. Nende lugude lugemine mõjub hingeliselt laastavalt ja tasakaalu saavutamiseks kulub kirjanikul mõnikord mitu päeva.

Jätkuvalt kuulub kirjaniku süda lastele ja loomadele, just loomaraamatud on osutunud viimasel ajal väga populaarseks, nii et neid polnudki enam müügiks kaasa võtta. Loomi tema peres armastatakse ja koheldakse pereliikmetena, vastu saades tingimusteta armastust.

Pärast kohtumist oli lastel võimalus Aidi Valliku raamatuid osta ja autori autogramm küsida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles